SEGRE

TRIBUNALS DENÚNCIA

El jutge interroga un veí de Vielha acusat d'abusar de la seua filla

La seua exparella i mare de la nena, de 5 anys, el denuncia també per violència masclista || El jutjat obre diligències a instàncies del Ministeri Fiscal

Imatge d’arxiu dels jutjats de Vielha.

Imatge d’arxiu dels jutjats de Vielha.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat de primera instància i Instrucció número 1 de Vielha té previst acollir demà la declaració com a investigat d’un veí de la capital de la Val d’Aran acusat d’abusos sexuals a la seua filla de cinc anys. Segons fonts pròximes al cas, el jutjat va decidir obrir diligències a instàncies de la Fiscalia després de rebre una denúncia de la mare de la menor i exparella de l’acusat per violència masclista i abús sexual infantil.

La denunciant assenyala que la seua exparella va sotmetre la filla a abusos mentre vivien a Vielha, on va nàixer la petita i va residir-hi durant una dècada. Tanmateix, l’abril del 2016, se’n va anar amb la seua filla a visitar la família a l’Uruguai, el seu país d’origen, i a l’arribar allà, assenyala, la nena va començar a tenir “comportaments estranys”, i van detectar que podria haver estat víctima d’abusos per part del seu pare. La defensa de la mare assenyala que la justícia uruguaiana ha determinat que hi ha prou indicis i va decretar una sèrie de mesures de protecció si la nena tornava Vielha, com sol·licitava el seu progenitor. Tanmateix, les parts no es van posar d’acord i el pare va iniciar una acampada davant dels jutjats de Vielha per exigir que la seua filla tornés a Espanya. De fet, havia presentat una denúncia davant dels Mossos d’Esquadra per sostracció de menors, que, segons fonts properes, va ser arxivada. La mare diu que el pare estava d’acord que se n’anés a l’Uruguai. L’agost passat, la denunciant va presentar una querella davant de la Fiscalia de Lleida per presumptes maltractaments contra ella i abusos sexuals a la filla. La querella és ara en mans del jutjat de Vielha.

El pare denuncia que l‘exparella es va endur la filla, de 5 anys, a l’Uruguai sense el seu consentiment

Segons la defensa de la mare, la justícia uruguaiana va determinar una sèrie de mesures de protecció perquè la nena i la mare tornessin a Vielha i, segons aquesta part, la negativa del pare a assumir-les n’impedeix la tornada. El progenitor, per la seua part, diu que és una denúncia falsa per evitar que la nena torni.

Més denúncies per abusos sexuals a menors, amb 21 casos el 2016 Els casos d’abusos sexuals a menors de 16 anys s’han multiplicat l’últim any i el 2016 els jutjats lleidatans van rebre un total de 21 denúncies davant les 12 d’un any abans. Són dades de la memòria de la Fiscalia provincial, que inclou que l’any passat es van dictar set sentències per aquest tipus de delictes. En total, el Ministeri Públic va comptabilitzar el 2016 un total de 146 delictes contra la llibertat sexual a les comarques de Ponent, un 11,5 per cent més que el 2015. Així mateix, els Mossos d’Esquadra van registrar l’any passat el doble de denúncies (44) per abusos sexuals a menors, xifra que la Policia catalana atribueix a una conscienciació més gran a l’hora de denunciar i al canvi legal que augmenta a 16 anys l’edat per mantenir relacions sexuals consentides.

tracking