SEGRE

DUANA BLANQUEIG

Multa a un jubilat per entrar més de 100.000 € en negre d’Andorra

La Guàrdia Civil sanciona un veí de Majadahonda que portava els diners ocults al cos i a la roba || Més de 433.000 euros intervinguts a la duana aquest any

Vista dels diners intervinguts dijous a la duana de la Farga de Moles.

Vista dels diners intervinguts dijous a la duana de la Farga de Moles.GUARDIA CIVIL LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Guàrdia Civil va intervenir dijous a la duana de la Farga de Moles més de 100.000 euros a un home que pretenia introduir aquesta quantitat il·lícita des d’Andorra. Segons va informar ahir la Guàrdia Civil en una nota, la intervenció es va produir cap a les 12.45 hores al recinte duaner de la Seu d’Urgell quan els agents van sorprendre el conductor d’un vehicle BMW amb la quantitat total de 103.310 euros oculta al cos i a les butxaques de la caçadora. Es tracta d’un home de 71 anys de nacionalitat espanyola i veí de la localitat madrilenya de Majadahonda, que procedia d’Andorra.

Després d’aixecar una acta per una infracció a la normativa sobre blanqueig de capitals, el conductor va poder seguir el seu camí amb 1.000 euros, en concepte de “mínim de supervivència” i la resta va quedar dipositat a la duana lleidatana a disposició de la Comissió per a la prevenció del blanqueig de capitals i infraccions monetàries del Banc d’Espanya.

Aquest any, la Guàrdia Civil ha intervingut a la duana de la Farga de Moles més de 433.000 euros en quatre actuacions, inclosa la de dijous passat. L’anterior a aquesta es va produir el mes de març passat, quan va ser interceptat un veí de la ciutat de Saragossa en un autobús en direcció a la Seu d’Urgell quan pretenia entrar des d’Andorra més de 40.000 euros sense declarar ocults als mitjons.

Així mateix, el Tribunal Superior de Justícia de Madrid va condemnar recentment una parella de jubilats de Barcelona a pagar més de mig milió de multa per haver intentat treure 738.000 euros sense declarar procedents d’Andorra i que van ser interceptats a Bellver de Cerdanya el 2013. Com va publicar SEGRE, el matrimoni anava en un autobús fins a Barcelona.

La Guàrdia Civil i l’Agència Tributària de Lleida han decomissat en els últims cinc anys més de deu milions d’euros que diferents ciutadans intentaven entrar des d’Andorra a Espanya sense declarar. Més d’una quarta part, 2,8 milions, es van intervenir l’any passat (xifra només superada l’any 2013, amb més de tres milions), duplicant la registrada el 2015.

tracking