SEGRE

MUNICIPIS FINANCES

Almacelles demana un crèdit de 475.000 euros per a un pàrquing de 44 places

El ple ratifica també l’augment de la taxa d’escombraries de 99 a 115 € a l’any per al 2018

El pàrquing s’ubicarà just darrere de l’església parroquial.

El pàrquing s’ubicarà just darrere de l’església parroquial.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple de l’ajuntament d’Almacelles va aprovar ahir sol·licitar un crèdit de 475.000 euros per finançar diverses obres en el transcurs d’aquest any i el següent. La més important és l’adquisició d’una zona d’habitatges en ruïna per demolir-los, sanejar el perímetre i habilitar un pàrquing per a 44 vehicles a la zona posterior de la plaça de l’Església. Així ho va assegurar l’alcalde, Josep Ibarz, que va apuntar que la compra i l’actuació es duran a terme entre 2017 i 2018 al carrer Bassa del Molí, en ple centre històric, on l’estacionament servirà per descongestionar la zona. A més, també es faran obres a la cafeteria de la residència per a la tercera edat, al sistema de calefacció del Pavelló Poliesportiu i a la xarxa de camins municipals.

D’altra banda, el ple va ratificar els preus de taxes i impostos per a l’any que ve, que suposaran una pujada mitjana d’un 1% en el global ja que algunes han disminuït, com és el cas dels coeficients de l’Impost de Béns Immobles de rústica i urbana, d’altres segueixen congelats i d’altres experimentaran un augment significatiu. És el cas de la taxa d’escombraries, que augmentarà un 16% i passarà dels 99 euros a l’any als 115 euros per habitatge ja que es contempla la compra de contenidors i la nova posada en marxa del nou sistema de recollida d’escombraries al Segrià.

Ibarz va indicar que, al principi, es comtempla aquesta pujada, que s’anirà ajustant a la posada en funcionament del servei. Val a recordar que Almacelles és un dels municipis que s’han decantat per les illes de contenidors en lloc del porta a porta.

El ple va ratificar el nomenament de Pilar Martínez com a nova regidora en substitució del primer tinent d’alcalde, Josep Gòdia (PDeCAT), que es jubila.

tracking