SEGRE

SUCCESSOS DESAPARICIÓ

Troben mort un usuari del Sant Joan de Déu desaparegut cinc dies

Va sortir de la residència d’Almacelles l’11 de setembre i se li va perdre la pista || El cos va ser localitzat en un camp de panís d’Alfarràs sense signes de criminalitat

Vista de les instal·lacions del centre assistencial Sant Joan de Déu d’Almacelles.

Vista de les instal·lacions del centre assistencial Sant Joan de Déu d’Almacelles.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un home de 62 anys resident al centre assistencial Sant Joan de Déu d’Almacelles va ser trobat mort el 16 de setembre passat en un camp de panís d’Alfarràs sense que el cos presentés signes de criminalitat. Segons van apuntar fonts dels Mossos d’Esquadra, l’home va sortir del centre l’11 de setembre i no hi va tornar. Els responsables de la residència van alertar la família del desaparegut i la policia autonòmica, que va posar en marxa un dispositiu de recerca. El cos de l’home el van trobar al cap de cinc dies en un camp de panís proper a la carretera L-902, al terme municipal d’Alfarràs, ubicat a uns divuit quilòmetres de la residència. Els Mossos van obrir diligències i el jutge va ordenar l’aixecament del cadàver. L’autòpsia va descartar signes de criminalitat, segons la policia autonòmica. Per la seua banda, fonts del centre Sant Joan de Déu van explicar que la víctima tenia problemes amb l’alcohol i les drogues, no estava impossibilitat i tampoc es trobava en règim de reclusió. Segons les mateixes fonts, l’home feia uns tres mesos que s’estava a la residència i, anteriorment, havia viscut al carrer i havia estat ingressat en un altre centre del qual també s’havia escapat.

Aquesta no és la primera vegada que troben morta una persona desapareguda del Sant Joan de Déu. El 22 de desembre del 2015, un altre usuari de 48 anys amb un 85 per cent de discapacitat, Joan Altisent Valls, veí d’Anglesola, va desaparèixer i el van trobar mort al cap de 43 dies d’una intensa recerca dels cossos de seguretat i desenes de voluntaris. El mes de juny passat l’Audiència Provincial de Lleida va reobrir la causa que va impulsar la família de Joan Altisent contra el centre assistencial.

Un home de 62 anys que feia tres mesos que estava ingressat per superar problemes d’addicció

El jutjat d’Instrucció número 4 de Lleida havia arxivat aquesta causa a l’entendre que no hi havia indicis de delicte per part dels responsables del Sant Joan de Déu, però la família va recórrer la decisió judicial i l’Audiència va reobrir la causa per investigar si els responsables del centre van incórrer en alguna mena de delicte, ja que s’ha de determinar si van fallar els mitjans materials i humans de seguretat, així com si va ser determinant el fet que es tardés gairebé quatre hores a avisar els Mossos d’Esquadra des de la desaparició.

tracking