SEGRE

ESNOTICIA

Ajuntaments del PDeCAT i ERC obren avui sense funcionaris

Al de Lleida, els grups sobiranistes també aniran al consistori a pesar de ser festiu || També obriran comerços de Tàrrega

Una pancarta en contra de la celebració del 12 d’octubre i el 6 de desembre a Linyola.

Una pancarta en contra de la celebració del 12 d’octubre i el 6 de desembre a Linyola.EDGAR ALDANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una gran part dels ajuntaments governats pel PDeCAT i ERC a Lleida, que sumen 194 de 231 consistoris, obrirà les portes avui, a pesar de ser 12 d’octubre, festiu al ser la Festa Nacional d’Espanya. Alcaldes i regidors portaran a terme les seues reunions habituals com un feiner, encara que a la majoria dels consistoris els serveis administratius poden ser operatius o no, depenent de si els funcionaris decideixen treballar o fer festa. L’únic ajuntament lleidatà de la CUP, el de Soriguera, també obrirà i l’alcalde i els regidors atendran el públic. A la Paeria de Lleida, els polítics sobiranistes van explicar que mantindrien l’activitat normal. El president del grup del PDeCAT, Toni Postius, va explicar que “és una festa que evoca una altra època”, i va apuntar que aquesta és una “celebració que avui no se sosté especialment per l’exhibició de poder militar que es farà pels carrers de la capital espanyola”. Per la seua part, el president del grup d’ERC, Carles Vega, va assegurar que “els tràmits que no puguem atendre a causa del tancament d’altres dependències els mourem a divendres”, encara que “tot el que puguem solucionar demà ho tractarem amb la mateixa normalitat que qualsevol altre dia”. Els regidors de la Crida i del Comú també aniran avui als despatxos dels respectius grups.

D’altra banda, a Tàrrega avui és dia d’obertura comercial autoritzada, encara que fonts municipals van explicar que aquest dia estava marcat des de finals de l’any passat i que la decisió no té res a veure amb el procés independentista.

tracking