SEGRE

SUCCESSOS EMERGÈNCIES

WhatsApp ajuda els Bombers en nombrosos rescats de muntanya

Demanen als excursionistes perduts o accidentats que enviïn la seua ubicació a través d’aquesta aplicació || Així van localitzar dimarts tres senderistes al Pont de Suert

Els experts en rescat de muntanya formen el Grup de Recolzament d’Actuacions Especials (GRAE).

Els experts en rescat de muntanya formen el Grup de Recolzament d’Actuacions Especials (GRAE).BOMBERS GRAE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

WhatsApp s’ha convertit en una eina de gran ajuda per als Bombers de la Generalitat en rescats i recerques de muntanya. I és que aquesta aplicació permet, a més d’enviar missatges de text, veu, imatges, vídeos o contactes, conèixer la ubicació del mòbil i, per tant, de l’excursionista extraviat o accidentat. És el que va succeir el passat dimarts, quan tres excursionistes estrangers, dos homes i una dona de 35, 37 i 48 anys, es van perdre quan feien el camí pirinenc GR-11, a l’altura del Pont de Suert. Els Bombers van rebre la trucada a les 19.20 hores. “En aquest cas, els vam facilitar un número de mòbil de la sala central perquè, a través de WhatsApp, enviessin la seua ubicació”, va explicar ahir una portaveu dels Bombers de la Generalitat.

Paral·lelament, van activar quatre dotacions en la recerca. Els excursionistes, que es trobaven en perfecte estat, van ser localitzats cap a les onze de la nit i els van traslladar a l’hostal en el qual s’allotjaven.

Des de Bombers de la Generalitat, assenyalen que “és habitual, si la zona disposa de cobertura, que es faci aquest procediment perquè, de vegades, només és necessari donar-los un parell de referències per reorientar-los i no és necessari que anem a buscar-los”.

D’altra banda, els Bombers de la Generalitat van treballar ahir en diversos rescats d’excursionistes ferits. Un equip va evacuar, després de rebre un avís a les 13.56 hores, una senderista de 64 anys que es va torçar un turmell a Sant Guim de Freixenet. La van portar fins a Santa Maria del Camí, on una ambulància del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) la va evacuar a l’hospital d’Igualada ferida de caràcter menys greu.

A la tarda, un helicòpter amb un equip dels GRAE va rescatar un home de 86 anys que havia patit policontusions després de patir una caiguda al coll de Sotllo, a Alins. El van traslladar en helicòpter fins a l’hospital del Pallars, a Tremp. Va patir ferides lleus.

D’altra banda, els Bombers alerten que molts dels serveis que realitzen s’haurien pogut evitar si s’haguessin tingut en compte els consells bàsics de seguretat i autoprotecció.

tracking