SEGRE

EMERGÈNCIES INSTAL·LACIONS

El parc de bombers de Torà, sense llum al tallar Endesa el proveïment

Des d’aquest dimarts, al no tenir regularitzada la contractació del servei || Utilitzen un generador i la Generalitat treballa per poder restablir-la en breu

Els bombers de Torà han instal·lat aquest generador per poder tenir llum.

Els bombers de Torà han instal·lat aquest generador per poder tenir llum.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El parc de bombers voluntaris de Torà està sense electricitat des de dimarts al migdia, després que Endesa els tallés el subministrament al no tenir regularitzada la contractació del servei. Des d’aleshores, la infraestructura s’alimenta amb un generador que es connecta en moments puntuals. El responsable del parc, Agustí Coscollola, va lamentar ahir que Endesa hagués tallat la llum sense previ avís i va afirmar que “no hem rebut cap notificació ni han avisat la central de Bombers de la Generalitat”. Coscollola va destacar que “ara el temps de resposta no serà l’habitual, sinó que tardarem més, ja que abans de sortir hem d’obrir la porta de forma manual, treure el totterreny amb el generador, connectar-lo per poder tenir llum i així poder obrir les portes de forma automàtica o bé obrir totes les portes de forma manual, amb el temps que això requereix”. Aquesta demora van estar a punt de patir-la dijous a última hora de la tarda, quan els van activar per un accident. No obstant, van tenir sort que hi havia bombers al parc fent pràctiques i amb el generador de manera que la reacció va poder ser immediata.

El problema amb el servei elèctric es remunta al mes d’abril passat, quan responsables d’Endesa van retirar el comptador provisional per les obres del nou parc de bombers, que es va inaugurar el 2010.

La companyia va mantenir excepcionalment la connexió a l’espera que la direcció general d’Emergències (DGPEIS) tramités la documentació per aconseguir un comptador definitiu. Des d’Emergències, van confirmar que “va finalitzar la vigència del comptador i ara treballem amb totes les parts per restablir el servei”. Per la seua banda, des d’Endesa, van explicar que “es va tallar el servei per seguretat i perquè la connexió no està normalitzada, una cosa que fem en aquesta mena de casos”.

L’operari d’Endesa va tallar el cable empalmat, així com part del cable de la instal·lació elèctrica del parc. Coscollola va indicar, en aquest sentit, que “inicialment pensàvem que es tractava d’un robatori, ja que es van emportar mig metre de cable de la nostra instal·lació”. Resignats, esperen un comptador definitiu.

tracking