SEGRE

MASCOTES CENS

Campanya a Linyola per controlar la població de gats de carrer i gossos

Preveu esterilitzacions i revisió de xips així com sancions als amos infractors

Veïns a la plaça davant l'església a Linyola.

Campanya a Linyola per controlar la població de gats de carrer i gossosSegre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Linyola iniciarà aquest mes d’octubre una campanya de control de les colònies de gats de carrer i gossos del municipi. L’objectiu és frenar l’increment d’animals abandonats que hi ha al municipi. Segons el consistori, encara que el registre municipal compta amb un centenar de gossos censats, aquest percentatge només representa el 60% de la població de gossos existents.

Després de dur a terme diverses campanyes de sensibilització entre els veïns i parlar amb diversos propietaris d’animals de companyia per reparar incidències, el consistori ha optat per iniciar aquesta campanya, que en el cas dels gats de carrer consistirà en la captura de l’animal viu, la seua revisió efectuada per un veterinari i la seua esterilització, en el cas de ser un animal adult. Així mateix, també se’ls marcarà un senyal en forma de V en una de les orelles, per així constatar la revisió abans de ser alliberat. En el cas dels gossos, el control consistirà a identificar si compta amb el corresponent xip identificatiu i si el propietari disposa de la documentació pertinent en el cas de ser de raça considerada perillosa. També es procedirà a sancionar els propietaris que no recullin els excrements o que portin de passeig als seus animals a jardins públics en els quals està prohibit l’accés als gossos.

El consistori de Linyola treballarà en coordinació amb el cos d’agents rurals per dur a terme les captures en viu dels gats, així com amb els centres veterinaris de la zona per posar en marxa les revisions sanitàries i d’esterilització.

Els agents rurals també faran controls aleatoris de documentació i identificació de gats i gossos domèstics. L’esmentada campanya es durà a terme durant un mes i la intenció del consistori és repetir-la semestralment.

tracking