SEGRE

METEOROLOGIA PRECIPITACIONS

Lleida registra les pluges més copioses dels últims set mesos

A la capital, després de les del març, i diversos municipis arriben als 40 litres/m

Les pluges d’ahir van agafar desprevinguts molts lleidatans.

Les pluges d’ahir van agafar desprevinguts molts lleidatans.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les primeres pluges de l’octubre van ser ahir les més importants després de les del 24 i 25 del març (amb gairebé 57 litres per metre quadrat) a Lleida ciutat (22 litres), segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), després d’un dels estius més secs dels darrers anys. Un altre dels municipis on va ploure amb més intensitat va ser les Borges, on es van produir incidències com goteres i es van desbordar les conduccions de l’aigua pluvial, encara que l’activitat als principals equipaments no es va veure afectada. Segons les dades de les estacions de l’SMC, a Castellnou de Seana, Golmés, Baldomar i Tremp es van registrar més de 40 litres per metre quadrat de precipitacions. Aquestes dades es van traduir en 18 sortides dels Bombers entre les 17.00 i les 20.00 hores, en poblacions com Bellpuig, l’Espluga Calba, Almacelles, Linyola i Mollerussa, on van haver d’atendre inundacions en baixos i garatges i clavegueres desbordades. Així mateix, van haver de retirar roques que s’havien desprès al quilòmetre 61 de la carretera C-13, a Camarasa. Per la seua part, Protecció Civil de la Generalitat va activar el pla especial d’emergències per inundacions, Inuncat, i va recomanar extremar les precaucions al volant arreu de Catalunya. A més, segons la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE), rius d’Osca com el Cinca van registrar ahir fortes avingudes en els seus cabals.

El nivell d’alerta a la tarda al pla era de perill alt, mentre que al Pallars Jussà, l’Alt Urgell i l’Alta Ribagorça era de nivell moderat.

A partir de la nit d’ahir, les precipitacions es van desplaçar cap a les comarques de la costa, encara que no van perdre intensitat. Segons les previsions del Meteocat, a les comarques de Lleida no s’esperen precipitacions per avui. En pobles de Tarragona com Gandesa, la forta pluja va obligar a tallar carreteres (vegeu la pàgina 20).

tracking