SEGRE

SUCCESSOS ACCIDENT

Una ferida greu al xocar un globus amb una línia elèctrica a Cervera

Pateix cremades de segon grau i cinc passatgers més van haver de ser atesos per contusions || El cable obliga a tallar l’accés a l’A-2 i la circulació ferroviària

El cable elèctric estès ahir a l’autovia a Cervera després del xoc del globus aeroestàtic.

El cable elèctric estès ahir a l’autovia a Cervera després del xoc del globus aeroestàtic.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una dona de 42 anys va patir ahir ferides greus després que un globus aeroestàtic amb 17 passatgers xoqués contra una línia de mitjana tensió i aterrés d’emergència en un camp al costat de l’A-2 a Cervera. Els fets van ocórrer quinze minuts abans de les onze del matí quan, per causes que es desconeixen, el globus va col·lidir amb un cable d’una línia de mitjana tensió (com s’aprecia a la imatge) i es va veure obligat a efectuar un aterratge d’emergència. En l’aparell viatjaven un total de 17 persones.

La més greu va ser una dona que va patir cremades de segon grau en braços i esquena per contacte amb el cable i va ser evacuada per un helicòpter del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) a la unitat de cremats de l’hospital Vall d’Hebron de Barcelona. Pel que sembla, els passatgers eren turistes d’origen asiàtic. Segons va informar el SEM, cinc persones més van ser ateses pels serveis d’emergències per contusions lleus, però van rebre l’alta mèdica al lloc. Al principi, es va informar que el cable trencat havia caigut sobre la catenària de la xarxa ferroviària, però les imatges mostren que ho va fer al mig de la carretera.

El globus, que va fregar les teulades d’habitatges, va poder aterrar en un camp al costat de l’A-2

També es van mobilitzar cinc dotacions dels Bombers de la Generalitat i dos patrulles dels Mossos. A causa del xoc, es va tallar la circulació ferroviària (vegeu el desglossament) i l’accés a l’A-2 a Cervera, la qual cosa va provocar retencions a la carretera durant hores. Els tècnics de la companyia elèctrica temien que la línia de mitjana tensió que havia caigut després del xoc amb el globus podria haver descarregat a les tanques de protecció de l’autovia, per la qual cosa van tancar l’accés per precaució. En un primer moment es va tancar l’accés cap a Barcelona i després en direcció Lleida.

L’incident va causar una gran expectació entre els veïns i molts d’ells van fotografiar el globus aeroestàtic volant molt baix, fregant les teulades d’alguns habitatges de la capital de la Segarra. Alguns curiosos es van traslladar al lloc per conèixer els fets de prop.

El cable elèctric estès ahir a l’autovia a Cervera després del xoc del globus aeroestàtic.

El cable elèctric estès ahir a l’autovia a Cervera després del xoc del globus aeroestàtic.SEGRE TÀRREGA

tracking