SEGRE

HIVERN NOVA TEMPORADA

L'esquí de Lleida inverteix 12 milions per a la temporada, uns 3,3 més que l'any passat

Els treballs se centren en el manteniment de les instal·lacions i la renovació d’equipaments || Baqueira Beret, la que destina més diners, a l’espera de l’expansió al Sobirà a la Peülla el 2018

Imatge d’arxiu de màquines a l’accés a Port Ainé, que centra de nou una part de la inversió.

Imatge d’arxiu de màquines a l’accés a Port Ainé, que centra de nou una part de la inversió.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les estacions d’esquí de Lleida han invertit més de 12 milions d’euros en la millora de les instal·lacions de cara a la temporada que ve (a falta de dades de Port del Comte), que preveuen iniciar a partir del 25 de novembre. La xifra és uns 3,3 milions superior a la de l’any passat i suposa una partida important, tenint en compte que en els últims anys les inversions han anat dels 3,7 milions del 2012 als 18 milions del 2008.

La inversió més important és la de Baqueira-Beret, amb 9 milions. Els treballs s’han centrat sobretot en la cafeteria Del Bosque, situada a la cota 1.800, que s’ha renovat totalment i ara incorpora serveis com per exemple free flow. També ha comprat cinc canons de neu artificial de baixa pressió i ha canviat 196 canons antics. Val a recordar que aquest domini espera augmentar els quilòmetres esquiables amb l’expansió al Sobirà a la zona de la Peülla, amb la qual augmentaran en més de dos-centes hectàrees les instal·lacions. Els treballs començaran l’any 2018.

L’altra gran inversió és la de FGC a Espot i Port Ainé, de 2,4 milions, destinats a millorar remuntadors, equipaments i pistes. Per la seua banda, Boí Taüll ha portat a terme tasques de millora amb aproximadament un milió de pressupost per adequar el sistema d’innivació i la neu artificial, moviments de terra a les pistes i renovar un 30 per cent del material de lloguer. Tavascan ha invertit 30.000 euros en el manteniment i també en el trasllat de la zona de les taquilla.

Pel que fa a les estacions de nòrdic, la de Lles de Cerdanya doblarà aquesta temporada la producció de neu artificial. A part, la concessionària treballa en la reforma del refugi del Cap del Rec, amb una inversió total que superarà els 200.000 euros. En una primera fase, que esperen tenir a punt aquesta mateixa temporada, dedicaran uns 100.000 euros i la resta esperen tenir-la llesta de cara a l’hivern del 2018.

L’estació de Tuixent-la Vansa ha destinat un total de 50.000 euros a millores i Sant Joan de l’Erm ha portat a terme obres de manteniment.

tracking