SEGRE

TRIBUNALS NEGLIGÈNCIA

La família de la nena que va ingerir una pila demana 1 milió als metges

El jutge va ajornar ahir el judici per un cas que ha provocat desenes d’intervencions a la petita, de Torrent || Fiscalia demana tres anys per a tres facultatius de Fraga

Arántzazu Mármol, la mare de la nena, ahir als jutjats d’Osca.

Arántzazu Mármol, la mare de la nena, ahir als jutjats d’Osca.RAFA GOBANTES (HERALDO DE ARAGÓN)

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El titular del Jutjat Penal número 1 d’Osca va ajornar ahir el judici contra els tres metges de Fraga acusats de negligència al no detectar el desembre del 2010 que una nena de vint mesos de Torrent de Cinca s’havia empassat una pila del comandament a distància, la qual cosa li va provocar danys irreparables. Les parts es van reunir amb l’objectiu d’assolir un acord que hauria servit per celebrar un judici de conformitat. Tanmateix, no es va arribar a una entesa, de manera que el jutge va ajornar la vista i la va fixar per al 5 d’abril del 2018, a l’espera de la pràctica de noves proves mèdiques al voltant a l’abast de les greus seqüeles que pateix la nena.

La Fiscalia sol·licita una condemna de tres anys de presó i quatre més d’inhabilitació per als facultatius acusats. El Ministeri Públic també sol·licita el pagament d’una indemnització de 430.000 euros per a la menor per les lesions i greus seqüeles originades, quantitat que l’acusació particular eleva a 1.035.000 euros, a l’entendre que la nena estarà limitada al llarg de la seua vida per desenvolupar una vida personal i laboral normalitzada. La defensa sol·licita l’absolució. Arantxa Mármol, la mare de la nena, va assegurar que “la meua filla té sis anys i ja ha passat seixanta vegades pel quiròfan per una negligència mèdica”, segons va informar l’Heraldo de Aragón. La progenitora va afegir que “l’Ares es troba molt desmoralitzada” a causa d’unes seqüeles que li han generat “grans complexos”, amb una paràlisi bilateral de les cordes vocals, afonia, així com problemes respiratoris i gàstrics, ja que la degradació de la pila li va perforar la tràquea i l’esòfag. El lletrat de la família, Aldo Valero, va admetre que el representant legal de la companyia asseguradora dels metges és qui té actualment “la paella pel mànec” de cara a un acord basat en la quantificació de les indemnitzacions a assumir. El cas es remunta al 2011. La mare, al veure que l’estat de la nena no millorava després de tres visites als metges de Fraga, es va adreçar al cap de set dies al de l’hospital Arnau Vilanova, on una especialista va entreveure a les noves plaques realitzades la presència d’una pila al coll de la menor. Li va causar danys irreparables.

tracking