SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Absolts set acusats de narcotràfic i prostitució forçosa a l’Alt Urgell

L’Audiència conclou que la cocaïna era per a consum propi i que no s’obligava les dones a serveis sexuals || La Fiscalia demanava 10 anys de presó a cadascun

Imatge dels acusats el primer dia del judici a l’Audiència Provincial de Lleida.

Imatge dels acusats el primer dia del judici a l’Audiència Provincial de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida ha absolt set acusats de tràfic de drogues i prostitució forçosa en un club de cites de la localitat de Montferrer i Castellbò, per als quals la Fiscalia sol·licitava una condemna de deu anys de presó per a cada un. Els processats, detinguts el setembre de l’any 2015, van ser jutjats entre els dies 9 i 11 d’octubre i el tribunal considera que la cocaïna trobada al local era per a consum propi i que les dones no eren obligades a oferir serveis sexuals. La sentència no és ferma i és possible un recurs davant del Tribunal Suprem.

El Ministeri Públic acusava els set investigats d’un delicte contra la salut pública, un altre de prostitució i també per pertinença a una organització criminal. Delictes pels quals sol·licitava una pena de deu anys de presó per a cada un d’ells. Per a la Fiscalia, tots ells “participaven d’una manera organitzada i jeràrquica” de l’explotació de dones, la major part d’aquestes d’origen brasiler, que prestaven els seus serveis sexuals en un xalet situat al polígon industrial de Monferrer i Castellbò sota el nom de Club Venus. De la mateixa manera, també els acusava de tràfic de substàncies estupefaents.

Tanmateix, l’Audiència assenyala que “no existeix cap element” del qual pugui deduir-se que les dones que es trobaven en aquest club de cites “estiguessin allà coaccionades o intimidades”, ja que totes les que van declarar al judici van dir que hi eren de manera voluntària. Tampoc no consta, afegeix el tribunal, que visquessin en condicions “particularment indignes o amuntegades o que estiguessin sotmeses a un control exhaustiu”. Sobre això, absol els acusats del delicte de prostitució.

Quant a la droga, l’Audiència recorda que els mateixos acusats van admetre en la vista oral que consumien cocaïna, però que no la venien entre els clients. “La compraven conjuntament, fent una espècie de fons comú”, la qual cosa des de la perspectiva del tribunal se situa en el “consum compartit”, conducta que, com l’autoconsum, queda exclosa del consum il·legal. Així mateix, el tribunal tampoc veu indicis per atribuir als set acusats un delicte d’organització criminal, per la qual cosa queden absolts.

tracking