SEGRE

SERVEIS AIGÜES

L'ACA donarà 25 milions més a projectes de proveïment

En tres línies d’ajuts per a municipis que executin obres del 2018 al 2020 || S’incorpora el subministrament amb cisternes

Imatge d’unes obres al dipòsit de l’Ametlla de Segarra.

Imatge d’unes obres al dipòsit de l’Ametlla de Segarra.X.SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El consell d’administració de l’Agència Catalana de l’Aigua va aprovar la setmana passada una nova partida de 25,2 milions d’euros per finançar obres que garanteixin el subministrament i la qualitat d’aigua dels municipis. Es tracta d’una nova convocatòria d’ajuts que se centraran a incrementar la garantia dels municipis i de la xarxes supramunicipals, així com de finançar els costos que es deriven al subministrar aigua amb camions cisterna. Es tracta d’una nova convocatòria igual a la que es va aprovar entre el 2016 i el 2017 i pel mateix import (25 milions), que a les comarques de Lleida va servir per cofinançar 22 projectes el 2016 per un valor de més de 2,2 milions, segons dades de l’ACA. No obstant, la resolució dels projectes que reben ajuts per a aquest exercici 2017 encara no ha estat publicada, malgrat que també s’estimen una altra vintena de projectes, van explicar les mateixes fonts.

Es podran acollir a aquestes subvencions aquells municipis que compleixin els requisits i que executin les obres entre l’1 de gener del 2018 i l’1 de novembre del 2020. Es mantenen els criteris de les anteriors convocatòries i s’incorpora la millora de les captacions superficials i la modernització i substitució de canonades antigues de materials amb fibrociment. Una altra de les convocatòries d’ajuts preveu una inversió de 10 milions amb l’objectiu de donar finançament als ens supramunicipals que gestionen xarxes de subministrament d’aigua a diferents municipis. Aquesta convocatòria estableix una dotació màxima de dos milions d’euros.

En les convocatòries de 2016-2017 a les comarques de Lleida s’han finançat uns quaranta projectes

Finalment, el consell d’administració de l’ACA va aprovar una línia d’ajuts per cofinançar els costos de subministrament d’aigua en camions cisterna i l’execució d’obres d’emergència. Es disposarà d’un total de 300.000 euros per a aquells municipis que han hagut de recórrer a aquesta mesura entre l’1 de juliol i el 31 de desembre d’aquest any. Fins al 31 de gener del 2018 els ajuntaments poden presentar les sol·licituds per acollir-se a aquesta línia d’ajuts.

tracking