SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Condemnat a cinc anys i mig de presó per l'atropellament mortal de 2 ciclistes de Seròs

Quatre anys per dos delictes d’homicidi per imprudència greu i un any i mig per omissió del deure de socors || El condemnat, d’Aitona, ha d’indemnitzar amb 430.108 euros les famílies i dos ferits

La vista oral es va celebrar el passat 11 d’octubre al jutjat penal 1 de Lleida.

La vista oral es va celebrar el passat 11 d’octubre al jutjat penal 1 de Lleida.A.G.

Creat:

Actualitzat:

La titular del jutjat penal número 1 de Lleida ha condemnat a cinc anys i mig de presó Over Sarango, el jove d’Aitona de 26 anys que el matí del 6 de setembre del 2015 va atropellar mortalment dos ciclistes i en va ferir dos més del Club Ciclista de Seròs.

Concretament, li imposa una pena de quatre anys de presó com a autor de dos delictes d’homicidi per imprudència greu i dos delictes de lesions per imprudència en concurs amb un delicte de conducció sota la influència de begudes alcohòliques, i una altra pena d’un any i mig de presó per un delicte d’omissió del deure de socors. A més, li prohibeix el dret a conduir durant sis anys i haurà d’indemnitzar, de forma conjunta i solidària amb la companyia d’assegurances, amb 430.108 euros els familiars de les víctimes mortals, representats per Antoni Palau, de Despatx Moragues, i els dos ciclistes que van sobreviure a l’atropellament. La Fiscalia sol·licitava una pena de set anys de presó. El judici es va celebrar el 10 d’octubre i l’ara condemnat va afirmar que va estar tota la nit de festa i va “prendre dos cubates”.

Pel que fa a l’atropellament, va assegurar que “em vaig adormir i no vaig veure què va passar”. Va explicar que va haver de sortir per la porta del copilot perquè la seua havia quedat bloquejada per la barrera de seguretat després d’envair el carril contrari i envestir els quatre ciclistes. “Un em va seguir i m’insultava. Em vaig amagar i després me’n vaig anar a casa.” La defensa mantenia que el seu representat no havia incorregut en un delicte d’omissió del deure de socors. En canvi, la jutge considera que “quan l’acusat va abandonar el lloc del sinistre, va deixar les víctimes desemparades i en evident estat de perill (...), un perill manifest i greu”. Quant a l’atropellament, la jutge determina que “l’anòmala conducció de l’acusat va estar determinada per la influència de l’alcohol, que va provocar la invasió del carril contrari de circulació i del voral, amb l’atropellament de quatre ciclistes amb greus resultats”. L’ajuntament de Seròs i el Club Ciclista de Seròs també s’havien personat en la causa com a acusació popular, representats pel lletrat Xavier Prats. La sentència no és ferma.

Una de les penes més elevades per delictes de trànsit a Ponent Aquesta condemna contra el jove d’Aitona és una de les més elevades imposades a Ponent per delictes contra la seguretat en el trànsit. El desembre de l’any passat, l’Audiència va ratificar la condemna de tres anys i mig de presó per a un veí de les Borges Blanques que va atropellar mortalment un jove de 17 anys als afores de la població i va fugir del lloc l’octubre del 2013. El gener del 2016, un conductor de Bell-lloc de 22 anys que el 27 de setembre del 2015 a la matinada va atropellar mortalment una dona de 51 anys i una amiga de la seua filla de 25 en un pas de vianants de la rotonda del cementiri de Lleida, va acceptar una pena de tres anys i vuit mesos de presó. Va donar positiu en la prova d’alcoholèmia. El 2014, l’Audiència de Lleida va condemnar a dos anys i sis mesos de presó un conductor que el desembre del 2010 va causar la mort del seu copilot en un accident al centre de la Seu d’Urgell. Circulava ebri i a velocitat excessiva. També el 2014, el conductor ebri d’un camió va acceptar tres anys de presó per haver causat un accident mortal a l’N-230 a Vilaller.

tracking