SEGRE

MUNICIPIS EQUIPAMENTS

En marxa el projecte per a l’arxiu al Palau Abacial

Després de descartar ubicar-lo a l’edifici de l’antic ajuntament

Imatge d’arxiu del Palau Abacial del Pont de Suert.

Imatge d’arxiu del Palau Abacial del Pont de Suert.JORDI GUARDIOLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament del Pont de Suert ha posat en marxa el procés per adjudicar, entre finals d’aquest mes de novembre i el de desembre, el projecte per habilitar el futur arxiu comarcal de l’Alta Ribagorça al Palau Abacial, un edifici construït entre els segles XV i XVI i catalogat com a bé cultural d’interès local (BCIL). Aquesta decisió arxiva definitivament l’anterior proposta per instal·lar aquest equipament a l’antiga seu del consistori.

Aquest nou projecte es posa a caminar mesos després que una plataforma veïnal es mobilitzés amb l’objectiu de reclamar l’arxiu al Palau Abacial, antiga residència dels abats del monestir de Santa Maria de Lavaix. Aleshores, el projecte inicial per habilitar-lo a l’antiga seu consistorial ja estava acabat.

Un col·lectiu de veïns es va oposar a ubicar l’arxiu a l’antiga seu del consistori

Els contraris a aquesta primera proposta van al·legar que l’edifici no comptava amb l’espai necessari per a la conservació i l’estudi de documents, i van defensar que les obres suposaven una oportunitat per a la conservació del Palau Abacial, un element important del patrimoni arquitectònic del municipi.

L’adjudicació del projecte es farà a través d’un procediment negociat amb almenys tres arquitectes convidats a presentar-hi les seues propostes, i amb un pressupost inicial de 61.003 euros.

Val a recordar que, una vegada l’immoble escollit estigui habilitat per al seu ús com a arxiu documental, serà el consell de l’Alta Ribagorça qui el gestionarà com un equipament comarcal.

tracking