SEGRE

ESNOTICIA

Balaguer firma l'expulsió del PSC del govern local

Vidal es queda en minoria amb 6 edils dels 17 i preveu negociar acords puntuals || Ni ERC ni la CUP contemplen un pacte

Imatge de Vidal al seu despatx de l’ajuntament de Balaguer.

Imatge de Vidal al seu despatx de l’ajuntament de Balaguer.SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal (ERC), va firmar ahir el decret de cessament dels tres edils del PSC que formaven part de l’equip de govern i que li donaven la majoria absoluta (amb nou edils: cinc d’ERC, tres del PSC i un de Balaguer Ara Sí, dels disset edils de l’ajuntament). La ruptura és fruit de les diferències entre tots dos partits arran del procés independentista i la intervenció de la Generalitat pel 155, al qual el PSOE dóna suport. Vidal va assumir ahir de manera provisional les competències dels tres regidors, que passen a l’oposició.

L’àrea d’Obres i Serveis que dirigia Carlos García, la de Festes i Turisme que anava a càrrec de Lorena González i la d’Ensenyament, que era capitanejada per Albert Saiz. Avui preveu assignar altres edils a aquestes àrees, probablement Ester Guarné i Gerard Torres. Vidal va assegurar que a curt termini no veu una moció de censura i tampoc planteja pactar amb la CUP de forma estable, encara que sí que haurà de parlar més amb l’oposició.

La ruptura a Balaguer se suma a Lleida a la del govern de Tàrrega, on al juny l’alcaldessa, Rosa Maria Perelló (PDeCAT), també va trencar el pacte amb el PSC i va pactar amb Esquerra. A Catalunya, el PSC té pactes de govern municipal en seixanta localitats i en una altra desena s’han trencat.

La resta d’acords o alcaldies del PSC a Lleida es mantenen Els pactes de govern en ajuntaments o els consells del Segrià i la Noguera, dels quals forma part del PSC, es mantenen a dia d’avui sense canvis. La presidenta del Segrià, Maria José Invernón (PDeCAT), va assegurar que “no s’ha decidit res. Hem parlat però no hi ha conclusions”. Concepció Cañadell (PDeCAT), que governa al consell de la Noguera amb el suport del PSC, va assegurar que no s’han plantejat canvis: “Cada dia passen coses i hem de ser prudents.” Al consistori de Torres de Segre (PSC-PDeCAT) tampoc hi ha intenció de trencar l’acord estable.

tracking