SEGRE

Els pares de Nadia han gastat 800.000 dels 1,1 milions d'euros

Segons la interlocutòria|auto del jutge, només han pogut acreditar despeses mèdiques per 4.000 euros

Imatge d’arxiu dels pares de Nadia Nerea.

Imatge d’arxiu dels pares de Nadia Nerea.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat d’instrucció número 1 de la Seu d’Urgell (Alt Urgell) ha deixat a un pas de judici els pares de Nadia, acusats d’un delicte d’estafa pels 1,1 milions d’euros que van recaptar en donatius que sol·licitaven per sufragar despeses de curació de la malaltia rara que patia la menor.

En un auto, el jutge dóna per finalitzada la instrucció de la causa i cita a acusacions i defenses a presentar els seus escrits per enviar a judici els pares de la menor, Fernando Blanco i Margarita Garau, en apreciar prou indicis perquè siguin jutjats per un delicte d’estafa agreujada. Segons explica el jutge en la seua interlocutòria, els pares de la menor "haurien estat dedicant-se de forma conjunta a orquestrar una estafa, servint-se per a això, de la seua filla d’11 anys."

Els acusats van acudir en multitud d’ocasions a diferents programes de televisió, van concedir entrevistes a diaris i "van arribar a ocupar" la seua filla en actes benèfics amb públic en directe, afegeix l'auto. Totes aquestes actuacions es justificaven, segons explica el jutge d’instrucció, per recaptar fons i poder tractar a la nena que pateix una malaltia diagnosticada com a tricotiodistrofia, però, afegeix, no s’ha pogut acreditar despesa mèdica privada que excedeixi dels 4.000 euros.

A més, en l'auto s’especifica la creació de l’associació Nadia Nerea que, en l’actualitat, manté en el seu compte 313.748 euros. Al seu torn, un altre compte a nom de la menor i la mare conté un saldo de 5.645 euros, afegeix el jutge.

De l’estudi dels comptes citats es desprèn "una clara utilització de les mateixes per costejar la vida dels investigats", ja que s’han constatat despeses en supermercats, botigues d’electrònica o grans centres comercials, entre altres.

En aquest punt, el jutge arriba a la conclusió, gràcies a la investigació duta a terme pels Mossos, que els pares de Nadia haurien recaptat 1.111.317 euros en donatius a través de comptes bancaris. D’aquesta quantitat, argumenta l'auto, únicament queden 313.748 euros bloquejats en comptes bancaris.

Precisament, ahir l’Audiència de Lleida va arxivar una altra causa que el mateix jutge va obrir als pares de Nadia, per pornografia infantil i exhibicionisme, en no quedar "mínimament justificat" que cometessin aquests delictes.

tracking