SEGRE

ESNOTICIA

ERC fitxa l'alcalde de Sort i el de Gimenells deixa l'acta comarcal

Mireia Boya podria optar a la reelecció al permetre-ho els estatuts de la CUP, que ho decidirà demà || El PDeCAT continua pendent de la llista de Puigdemont

Raimon Monterde, alcalde de Sort.

Raimon Monterde, alcalde de Sort.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Esquerra ha fitxat l’alcalde de Sort, Raimon Monterde (Fem Municipi), com a membre de la candidatura per Lleida per al 21-D, segons van confirmar fonts de la formació republicana. Es va presentar a les municipals del 2015 sota les sigles d’un partit creat al Pallars Sobirà per reunir candidatures independents i optar a representació al consell comarcal. Monterde formarà part d’una llista que ha volgut donar veu al Pirineu i inclourà també l’alcalde d’Esterri d’Àneu, el republicà Ramon Villuendas; i tancarà Rosa Amorós, delegada de la Generalitat al Pirineu fins al seu cessament després de la intervenció del Govern en aplicació del 155.

Per la seua part, l’alcalde de Gimenells, Dante Pérez, ha comunicat al PSC la intenció de donar-se de baixa com a militant i de deixar el grup socialista al consell del Segrià després de sumar-se a la candidatura del PP per Lleida per a les eleccions al Parlament. El regidor socialista a la Paeria Joan Gómez és el següent de la llista del PSC a l’ens comarcal, si bé encara es desconeix si serà ell el que rellevi Pérez, o bé si renunciarà en favor d’un altre membre del partit. Pérez serà número 2 de la llista que encapçala Marisa Xandri com a candidat independent, ja que no milita al PP. Va destacar que cap membre del govern de Candidatura de Progrés (CP, marca blanca socialista) a Gimenells no milita al PSC, i va apuntar que ell mateix no ho va fer fins després de les eleccions del 2015.

Davant de les queixes entre els veïns per la seua incorporació a la llista del PP, va desafiar els opositors a presentar una moció de censura, i es va mostrar convençut que no prosperaria. CP té cinc regidors a Gimenells (si bé un d’ells, Vicente Saez, va dimitir la setmana passada); davant de quatre del PDeCAT, a l’oposició.

La CUP, per la seua banda, espera elegir els membres de les llistes demà dimecres, després que diumenge passat decidissin presentar-se en solitari a uns comicis que qualifica d’“il·legítims”. L’elecció s’haurà de fer a través d’una votació electrònica entre membres de la CUP, que podran postular possibles candidats. Si aquests accepten, s’incorporaran a les llistes en funció dels vots que obtingui cadascú. L’actual diputada per Lleida, Mireia Boya, podria optar a la reelecció ja que no ha completat una legislatura ni ha superat els dos anys a l’escó, segons fixen els estatuts de la formació.

Pel que fa a la llista de CatComú a Lleida, que liderarà Sara Vilà, tindrà com a número dos Àngel Porté, del Pont de Suert; i Carme Font, de Mollerussa, al tercer lloc. Porté i Font són de Podem.

Raimon Monterde, alcalde de Sort.

Raimon Monterde, alcalde de Sort.SEGRE

Raimon Monterde, alcalde de Sort.

Raimon Monterde, alcalde de Sort.SEGRE

tracking