SEGRE

ESNOTICIA

L'alcaldessa Ada Colau apel·la a la democràcia

ERC ofereix acords puntuals amb BComú per garantir l’estabilitat i els partits sobiranistes titllen d’“estratègia” per a les eleccions del 21-D la ruptura amb el PSC

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, dissabte passat.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, dissabte passat.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va insistir ahir que no és independentista i va argumentar que la ruptura del pacte de govern a l’ajuntament amb el PSC, que van votar ahir un 54 % de les bases de la formació Barcelona en Comú, “té a veure amb la democràcia”. Colau, que no ha revelat el seu vot, va agrair la tasca dels socialistes durant els pocs mesos en els quals han governat junts i va considerar que si el PSOE hagués consultat les bases sobre el suport al 155 aquestes haurien rebutjat donar suport a la intervenció de la Generalitat i ella no hauria hagut de consultar les seues. En aquest sentit, el líder d’ERC al consistori de Barcelona, Alfred Bosch, va oferir a l’alcaldessa acords puntuals per garantir l’estabilitat i la governabilitat de la ciutat arran de la ruptura amb el PSC, però va descartar que els republicans entrin a l’executiu de BComú.

Per la seua banda, l’exministre socialista Josep Borrell va assegurar que la decisió de BComú és “pur tacticisme” i amb això Ada Colau es “posiciona per a les eleccions”. I és que precisament des de les formacions sobiranistes es va titllar d’“estratègia” la ruptura política.

“No entenem que a unes setmanes del 21-D s’hagi obert aquest debat en aquests termes, amb una pregunta clarament dirigida i amb l’afegit d’un silenci incomprensible per part de la senyora Colau”, va afirmar el president del PSC a l’ajuntament, Jaume Collboni, que va titllar la decisió de BComú d’un “error històric”.

El líder del PP a l’ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández, va assegurar que la ruptura de l’equip de Colau amb el PSC ha dividit BComú i va confiar que, “en breu, els adversaris de Colau al seu propi partit siguin majoritaris i posin fi” al seu lideratge.

tracking