SEGRE

INFRAESTRUCTURES AEROPORTS

Air Nostrum forma els pilots a Alguaire i inicia avui pràctiques i dissabte ho farà Vueling

La filial d’Iberia portarà a terme exercicis a Lleida almenys durant quatre jornades || També l’aeroclub de Sabadell té pendent activitat formativa, encara que serà amb vols nocturns

Un dels avions d’Air Nostrum que han operat a l’aeroport de Lleida durant l’estiu.

Un dels avions d’Air Nostrum que han operat a l’aeroport de Lleida durant l’estiu.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’aeroport d’Alguaire servirà de camp d’entrenament per als pilots d’Air Nostrum, filial del grup Iberia, que a partir d’avui portaran a terme almenys quatre sessions pràctiques de vol a les instal·lacions lleidatanes.

Aquesta activitat se sumarà a la planificada per la companyia Vueling, que va firmar un conveni amb la Generalitat per utilitzar el recinte aeronàutic d’Alguaire per a exercicis de vol, que té previst portar a terme dissabte que ve. En el cas d’Air Nostrum, a les pràctiques d’avui les seguiran les programades per als dies 12 de desembre, 19 de desembre i 9 de gener.

La formació s’uneix als vols comercials i els platós de rodatge a l’espera del desenvolupament industrial

La Generalitat ha firmat almenys tres convenis per a la formació de pilots de vol. Els de les companyies Vueling i Air Nostrum s’afegeixen al de l’aeroclub de Sabadell, amb el qual Aeroports de Catalunya va arribar a un acord per portar a terme a Lleida pràctiques de vols nocturns. L’aeroclub va començar el curs el mes de setembre passat i encara no ha fixat el calendari per a les classes pràctiques, segons informen fonts de la Generalitat.

La formació és una de les possibilitats en què se centra la promoció comercial de l’aeroport d’Alguaire, atès l’escàs èxit dels vols comercials que hi ha al llarg de l’any, que han anat a la baixa des que les instal·lacions van començar l’activitat fa gairebé vuit anys.

Actualment, el moviment de passatgers es concentra en els vols d’estiu i en els d’hivern, que coincideixen amb la temporada d’esquí (vegeu el desglossament), mentre que al llarg de tot l’any únicament la companyia Air Nostrum manté la seua activitat amb un vol setmanal a Mallorca.

Les d’Alguaire no són les úniques instal·lacions amb aquest tipus d’activitat a la província de Lleida. A l’aeroport de la Seu d’Urgell, dos empreses (Escola de Vol la Plana i Pyrenees Flight Center) han apostat fort per la formació de pilots i ofereixen cursos d’avions ultralleugers, aeronaus privades i també drons. Bona part dels alumnes d’aquests centres procedeix del Principat d’Andorra.

Actualment, l’activitat de l’aeroport d’Alguaire es reparteix entre la formació, els vols comercials i un destacat paper com a escenari del rodatge d’anuncis publicitaris. Tot això a l’espera d’incrementar l’activitat industrial i de posar en marxa nous hangars com el que actualment acull el Reial Aeri Club de Lleida.

Neilson obrirà la temporada d’hivern el dia 21 de desembre Els vols d’entrenament per a pilots d’aerolínies a Alguaire arriben en un moment en què l’activitat comercial de l’aeroport es limita als avions regulars entre Lleida i Palma que opera Air Nostrum cada cap de setmana. A partir del pròxim mes de desembre, aquesta operativa s’incrementarà amb els vols d’esquiadors del turoperador britànic Neilson, la companyia israeliana Arkia i, per primera vegada, de la firma sueca Quality Travel.

tracking