SEGRE

TRIBUNALS JUDICI

Els Mossos no es creuen que el caçador matés el pagès de Tàrrega per accident

L’Audiència de Lleida va acollir ahir la primera jornada del judici contra el caçador de Sant Just Desvern acusat de matar un veí de Tàrrega a Santa Maria de Montmagastrell el 2014. Els Mossos d’Esquadra descarten l’accident i hi veuen homicidi. L’acusat, per la seua part, diu que l’arma es va disparar en un forcejament amb la víctima.

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El cap d’investigació dels Mossos d’Esquadra de Lleida va assenyalar ahir que des d’un primer moment van descartar que la mort d’un agricultor de Santa Maria de Montmagastrell (nucli agregat de Tàrrega) pel tret d’un caçador el desembre del 2014 es produís per accident i va apuntar a un homicidi dolós. Va ser una de les declaracions que va acollir ahir el primer dia de judici per aquests fets a l’Audiència de Lleida, on un jurat popular ha de decidir si l’acusat, Francisco Martín, de 77 anys i veí de Sant Just Desvern, és culpable de matar la víctima, Ramon Ribera, de 53.

LES CLAUS - Els fets. Van ocórrer el 18 de desembre del 2014, quan víctima i acusat van iniciar una disputa al vedat de caça de Santa Maria de Montmagastrell (Tàrrega).  - Arma carregada. L’acusat va dir ahir que no sabia que portava l’arma carregada i que no tenia posat el fiador. Van declarar dos agents rurals que van assenyalar que era obligatori descarregar l’arma al lloc dels fets.  - Indemnització. El caçador va pagar divendres els 400.000 euros que exigia la Fiscalia com a indemnització per a la filla i els tres germans de la víctima. En el judici va dir que, encara que fos absolt, ho paga perquè “és just”.  - Trucada al 112. Els Mossos situen els fets entre les 11.30 i les 11.45 hores, però l’avís a Emergències no va arribar fins a les 12.25 hores.

En aquesta primera jornada, les parts van presentar els seus escrits. D’una banda, la Fiscalia atribueix un delicte d’homicidi dolós a l’acusat, per a qui sol·licita 13 anys de presó, mentre que les acusacions particulars, que representen la filla i els germans de la víctima, exercides pels advocats Dani Ibars i Enric Rubio, eleven aquesta petició als 20 anys per assassinat. La defensa, per la seua part, demana la lliure absolució.

La víctima va rebre un tret al coll quan estava a sobre d’una moto i va caure desplomat a terra

El jurat va poder veure dos vídeos de la reconstrucció dels fets i la presentació de les conclusions a les quals van arribar els investigadors dels Mossos d’Esquadra. En aquest sentit, el cap de la Unitat d’Investigació de Ponent va assenyalar que hi havia un conflicte previ entre víctima i acusat per una disputa per la pràctica de la caça al vedat de Santa Maria de Montmagastrell i que hi va haver contradiccions en la declaració i el lloc dels fets. Segons la investigació, la víctima es trobava a sobre de la moto quan es van produir els fets i el tret mortal, al coll de la víctima, es va fer a boca de canó. També es va poder escoltar la trucada al 112 que va fer un dels amics de l’acusat, més de 40 minuts després dels fets, en els quals s’afirmava que Ribera estava mort.

Per la seua part, l’acusat va declarar que es va produir un forcejament amb la víctima quan aquesta li va recriminar que no podia estar en aquella finca caçant. “Va intentar prendre’m l’escopeta, no sé on vaig tocar i es va disparar”, va assenyalar. Martín, que va estar a la presó sis mesos, va dir que no va trucar a emergències de seguida perquè va entrar en xoc i va demanar perdó a la família. “Porto una llosa a sobre des que va passar”, va afirmar. El judici continuarà avui.

Visionament de la reconstrucció dels fets durant la primera jornada del judici celebrada ahir a l’Audiència de Lleida.

Visionament de la reconstrucció dels fets durant la primera jornada del judici celebrada ahir a l’Audiència de Lleida.LLEONARD DELSHAMS

Visionament de la reconstrucció dels fets durant la primera jornada del judici celebrada ahir a l’Audiència de Lleida.

Visionament de la reconstrucció dels fets durant la primera jornada del judici celebrada ahir a l’Audiència de Lleida.LLEONARD DELSHAMS

tracking