SEGRE

TRÀNSIT SINISTRALITAT

Un mort i dos ferits en l'enèsim accident a la polèmica N-230

En un sinistre a Viacamp i unes hores abans la carretera va quedar tallada a Sopeira

L’accident a l’N-230 a l’altura de Viacamp, on va morir un home després de sortir de la carretera.

L’accident a l’N-230 a l’altura de Viacamp, on va morir un home després de sortir de la carretera.UCAB RIBAGORZA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

A.G.S., veí de Barcelona de 73 anys, va morir ahir després de sortir de la via a l’N-230 a l’altura de Viacamp (Ribagorça aragonesa), en sentit Benavarri, al quilòmetre 80,4 de la carretera. Els fets van tenir lloc al voltant de les 17.30 hores, quan el vehicle va xocar contra el talús de la carretera i un dels tres ocupants del cotxe va perdre la vida. El conductor, veí de Lleida, va resultar ferit lleu i va ser traslladat primer al centre de salut de Benavarri i més tard el van derivar a l’Arnau de Vilanova, mentre que el tercer, F.G.S., de 69 anys d’edat i també veí de Lleida, va ingressar a l’hospital de Barbastre en estat greu.

Hores abans, un accident amb un camió de mercaderies perilloses va obligar a tallar aquesta carretera a Sopeira. El succés va ocórrer poc abans de les 14.00 hores al quilòmetre 107 quan un camió cisterna va sortir de la via i va lliscar per un terraplè d’uns 10 metres. El vehicle, que habitualment transporta metà, anava buit de càrrega, encara que com a precaució es va activar el Pla Especial de Protecció Civil d’accidents en els transports de mercaderies perilloses d’Aragó. Fins al lloc es van desplaçar diverses dotacions de bombers dels parcs de Benavarri, Graus, Vilanova d’Éssera i el Pont de Suert i els dos sentits de la circulació van quedar tallats. Mitja hora després, un dels carrils va quedar obert i va permetre que s’hi pogués donar pas alternatiu. Els Serveis d’Emergències Mèdiques van traslladar el conductor a l’hospital de Tremp amb ferides lleus.

Val a recordar que el Conselh Generau d’Aran va presentar a començaments d’aquest mes un estudi per reduir la sinistralitat de la carretera N-230 entre Areny i la boca sud del túnel de Vielha.

Un nou sinistre mortal en aquesta carretera, el cinquè el 2017 L’N-230 ha registrat el 2017 cinc accidents mortals. L’últim va tenir lloc a l’octubre i va morir una dona de 65 anys després de sortir de la via a l’altura del Pont de Montanyana. El síndic d’Aran, Carlos Barrera, va explicar ahir que aquests successos demostren que és urgent que Foment, titular de la carretera, reaccioni davant de la seua perillositat i el president de l’Alta Ribagorça, Josep Lluís Farrero, va assegurar que “continuarem reivindicant la necessitat de tenir una carretera digna”.

tracking