SEGRE

La neu arriba feblement a alguns punts de la plana de Lleida

Ciutadans fotografien un tornado a Les Borges Blanques

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El temporal de fred polar que afecta aquest divendres Catalunya està deixant gruixos de neu importants a la Val d’Aran i, fins i tot, s’han vist alguns flocs de neu en punts de les Garrigues i el Pla d’Urgell, tot i que la precipitació ha estat més abundant en forma d’aigua o aiguaneu. De fet, per a aquestes dos comarques Protecció Civil ha llançat cap a les 15 hores una prealerta per risc de calamarsa.

D’altra banda, diversos ciutadans han compartit a les xarxes socials fotografies d’un tornado o cap de fibló a Les Borges Blanques.

Pel que fa a l’afectació en el trànsit, aquesta tarda és obligatori circular amb cadenes per la C-142b a l’accés al Pla de Beret i per la C-28, al Port de la Bonaigua (més informació de l'estat de les carreteres)

Està previst que el temporal de fred i neu s’allargui durant el cap de setmana i deixi més de mig metre de neu en alguns punts del Pirineu, especialment a la cara nord. Així, per exemple, a la zona de la Val d’Aran es preveu que aquest divendres s’acumulin més de 20 centímetres per sobre de la cota de 600 metres, segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC). En alguns casos podria nevar en cotes de 200 metres. A més, a causa del fort vent, es produirà el fenomen del torb.

Una imatge de Vielha aquest divendres.

La neu arriba feblement a alguns punts de la plana de LleidaClara Villar

tracking