SEGRE

TRÀNSIT PREVENCIÓ

El radar per tram de l'autovia a Tàrrega multarà a partir de demà

En una distància de 5,2 km entre la capital de l’Urgell i Vilagrassa || El segon que hi ha a les carreteres de Lleida al costat del túnel de Vielha, pioner a Catalunya

Imatge de la zona en la qual està instal·lat el radar per trams que comença a multar demà.

Imatge de la zona en la qual està instal·lat el radar per trams que comença a multar demà.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Servei Català de Trànsit posa en funcionament a partir de demà el radar per tram de l’autovia A-2 entre Tàrrega i Vilagrassa. Els cinemòmetres estan ubicats per controlar la velocitat al llarg d’una distància de 5,235 quilòmetres en els dos sentits de la marxa, concretament entre els quilòmetres entre 501,4 i 506,6. D’aquesta forma, els conductors no hauran de superar durant aquest recorregut la velocitat mitjana de 120 quilòmetres per hora si no volen ser multats.

El doble radar per tram estava des de principis de novembre en fase de proves i no multava. Es tracta del segon radar d’aquesta tipologia present a les carreteres de les comarques lleidatanes després de l’instal·lat al túnel de Vielha a la carretera N-230, que es va col·locar l’any 2009 i que ja va ser pioner a tot Catalunya.

No es pot superar la velocitat mitjana de 120 km/h perquè el conductor no sigui multat

Els radars per trams funcionen a través d’un equipament de reconeixement de matrícules situat a l’inici i al final del tram controlat, que mesura el temps de recorregut i calcula la velocitat mitjana per determinar si s’ha superat el límit màxim de velocitat permès. Aquests cinemòmetres tenen l’objectiu de prolongar l’efecte de la reducció de velocitat durant diversos quilòmetres per fer un espai viari segur.

En aquest sentit, Trànsit ha apostat en els últims anys per aquest tipus de radars davant els fixos perquè eviten frenades sobtades, cobreix de forma efectiva un tram sencer d’una via i s’obtenen velocitats més igualades i uniformes al llarg de tot el tram.

El doble tram de Tàrrega (10,27 quilòmetres en total) suposa que la xarxa viària catalana compti amb 114,11 quilòmetres controlats per aquest sistema de velocitat mitjana. Actualment, hi ha 21 radars d’aquesta tipologia.

D’altra banda, a l’autovia A-2, però ja a les comarques de Barcelona, concretament entre Argensola i Jorba (Anoia), també està previst que ben aviat n’entri un altre en funcionament. Les instal·lació d’aquests sistemes de control de la velocitat es consideren una eina eficaç amb l’estratègia de la visió zero (zero víctimes en les carretera) i respon a les directrius que fixa el Pla Estratègic de Seguretat Viària 2014-2020.

tracking