SEGRE

AGRICULTURA REGADIUS

Els regants de l’Albi podran regar del Segarra-Garrigues a la primavera

Llum verda a la connexió del canal, encara que no són part de la comunitat general

Imatge d’arxiu del pantà regulador de l’Albi.

Imatge d’arxiu del pantà regulador de l’Albi.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La conselleria d’Agricultura ha donat llum verda i ha tret a exposició pública el projecte d’interconnexió de la xarxa del Segarra-Garrigues amb la conducció que subministra el pantà de la comunitat de regants de l’Albi. Segons el president de l’esmentada comunitat, Jaume Amorós, està previst que la setmana que ve es firmi l’acord a tres bandes per fer possibles les obres. Fins ara, el pantà que dóna aigua per regar les 450 hectàrees de l’Albi, Cervià, el Vilosell i Vinaixa se subministra dels rius Set i Gorgs que, amb el canvi climàtic, solen baixar secs la major part de l’any i no garanteixen el cabal per treure tot el rendiment a les infraestructures per al reg de suport que es van construir fa anys i que encara s’estan pagant, va assenyalar Amorós.

Per aquesta raó, atesa la proximitat del Segarra-Garrigues (el seu sistema de regulació és a uns 550 metres), la connexió faria possible, en cas d’arribar a un acord, comptar amb uns 1.600 metres cúbics per hectàrea i any, el doble dels que tenen en l’actualitat.

Amorós va explicar que això no suposarà la inclusió en la comunitat de regants del Segarra-Garrigues, encara que Amorós va remarcar que cal resoldre la concessió per a unes 90 hectàrees del municipi que sí que formen part del canal.

Les obres no comportaran problemes ja que la connexió es podrà fer en tres o quatre setmanes i suposarà una inversió d’uns 300.000 euros, dels quals els regants aportaran un 20%. L’objectiu és que els tràmits es puguin finalitzar durant el primer trimestre de l’any que ve i començar a regar a través de la interconnexió el març del 2018, va indicar Amorós. No obstant, abans s’haurà d’informar la comunitat de regants perquè donin llum verda a totes les iniciatives en les assemblees, va concretar.

tracking