SEGRE

El radar per trams de l'A-2 entre Tàrrega i Vilagrassa ja multa

Senyals que indiquen la presència del radar

Senyals que indiquen la presència del radarSEGRE Tàrrega

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Servei Català de Trànsit va posar ahir en funcionament el doble radar per trams de l’autovia A-2 entre Tàrrega i Vilagrassa. Els cinemòmetres estan ubicats per controlar la velocitat al llarg d’un tram de 5,135 quilòmetres en els dos sentits de la marxa, concretament, entre els quilòmetres 501,4 i 506,6 de l’autovia. D’aquesta manera, els conductors, per evitar ser multats, no han de superar durant aquest recorregut la velocitat mitjana de 120 quilòmetres per hora. Operaris van destapar ahir els cartells que adverteixen de la seua presència, com obliga la normativa. El doble radar, que s’ha posat en marxa un any més tard del que es preveia inicialment, feia un mes que estava en fase de proves i no multava.

Es tracta del segon radar d’aquestes característiques a les carreteres de Lleida després del que hi ha instal·lat al túnel de Vielha, a l’N-230. Aquest va ser pioner a Catalunya i ha detectat unes 3.000 infraccions. Precisament ahir es van complir deu anys de la inauguració de la infraestructura, que compta amb tres carrils de 5.230 metres i va suposar gairebé sis anys d’obres i una inversió de 200 milions d’euros.

Aquests radars per trams, que són una aposta de Trànsit respecte als fixos, funcionen a través d’un equipament de reconeixement de matrícules que se situa a l’inici i al final del tram controlat, que mesura el temps de recorregut i calcula la velocitat mitjana per determinar si s’ha superat el límit màxim de velocitat permès. Aquest sistema de control evita frenades sobtades, cobreix de manera efectiva un tram sencer d’una via i s’obtenen velocitats més uniformes.

tracking