SEGRE

ESNOTICIA

Càmpings que obren tot l’any per l’expansió dels bungalous

El 75% dels establiments tenen incorporats sistemes de calefacció || El sector es troba a més del 95% d’ocupació durant aquesta setmana de ponts festius

Una família juga en un bungalou amb llar de foc.

Una família juga en un bungalou amb llar de foc.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El sector dels bungalous també es troba a més del 95% d’ocupació durant aquesta setmana de ponts festius. Ho ha fet possible la remodelació de molts establiments aprofitant les obres d’adaptació d’aquests complexos i, d’aquesta manera, mantenir-se oberts no només a l’estiu, sinó també a l’hivern. Segons la presidenta del sector, Marta Cortina, en l’actualitat hi ha seixanta-dos càmpings a Lleida, dels quals el 75% tenen incorporats sistemes de calefacció als bungalous, principalment amb estufes de biomassa i alguns amb llars de foc, cosa que els fa atractius per a aquest tipus de turisme que es decanta pel càmping.

La majoria d’aquests complexos es troben al Pallars Sobirà, malgrat que també n’hi ha de repartits per totes les comarques del muntanya de la demarcació. A la Val d’Aran hi ha el de Verneda, que compta amb més de quaranta bungalous, i a Arties, un altre amb quinze casetes.

De fet, Cortina utiliza estelles per escalfar els catorze bungalous del seu establiment de la Guingueta. “Tots tenen calefacció amb estufes de pèl·let, igual que el d’Esterri, que també té calefacció de biomassa.”

“A més de la desestacionalització dels càmpings, també hem aconseguit impulsar les energies renovables com la biomassa, que és la que s’utilitza a tots els complexos”, va remarcar Cortina, que va afegir que molts esquiadors, tenint en compte la proximitat de les pistes, han escollit aquesta opció “perquè els espais són confortables i s’escalfen en poca estona”, va dir. Un altre dels exemples és el càmping d’Àger. Segons el responsable, Josep Maria Mercadé, l’integren vint bungalous, tots amb calefacció, i deu amb llar de foc. En aquests moments, estan tots ocupats.

Val a destacar també que el sector dels càmpings aposta pel luxe i la comoditat de les instal·lacions i busca oferir “experiències” amb un valor afegit per diferenciar-se de l’acampada tradicional, com pot ser la Comanche Experience d’un establiment de la Guingueta, o els pods, petites cabanes arredonides i que estan totalment equipades.

A més, podem trobar el glàmping, que pretén oferir les comoditats que es podrien trobar a qualsevol hotel.

Una família juga en un bungalou amb llar de foc.

Una família juga en un bungalou amb llar de foc.ITMAR FABREGAT

tracking