SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Condemnat a 18 anys de presó per un assassinat del 2003 a Benavarri

El Tribunal Superior d’Aragó ratifica la sentència contra l’acusat, que va abandonar el cadàver a Algerri || Es va escapar el 2006 al ser penat pel mateix cas

Imatge d’arxiu de l’acusat després de la primera detenció pel crim d’Aler.

Imatge d’arxiu de l’acusat després de la primera detenció pel crim d’Aler.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Gairebé tants anys de condemna com de temps transcorregut des que es va cometre l’assassinat. El Tribunal Superior de Justícia d’Aragó ha condemnat a divuit anys i tres mesos de presó Walter Jérôme Carvajal, un ciutadà holandès que el 5 d’abril de l’any 2003 va assassinar Johannes Engel, de 42 anys, a Aler (Benavarri) i, posteriorment, va llançar el cadàver en un camp de fruiters d’Algerri. El TSJA ratifica la sentència de l’Audiència d’Osca i desestima el recurs presentat per la defensa que va demanar la nul·litat de les actuacions al considerar que s’havien trencat les normes i garanties processals i s’havia vulnerat el dret de la presumpció d’innocència de l’acusat.

Aquesta era la segona vegada que Walter Jérôme Carvajal, que el 2003 residia a Graus, era jutjat i condemnat per aquest mateix cas. L’acusat va fugir de la Justícia quan el Suprem el 2006 va ordenar repetir el primer judici. Va ser detingut el juliol del 2016 a Tolosa al cap d’unes setmanes d’enviar postals des del Carib en to jocós a diversos magistrats oscencs, entre els quals al president de l’Audiència Provincial d’Osca.

El crim va tenir lloc el 5 d’abril del 2003. Tant l’Audiència d’Osca (en un judici amb jurat popular) com ara el Tribunal Superior de Justícia d’Aragó consideren provat que Walter Jérôme Carvajal, que residia a Graus, i la víctima, Johannes Engel, de 42 anys i resident a Centenera, havien quedat en un pis propietat del primer per parlar sobre un deute. Segons la investigació, tots dos van viatjar a la localitat d’Aler en un vehicle conduït per l’acusat i una vegada allà aquest va disparar a la víctima dos vegades i de forma sorprenent al pit utilitzant una pistola amb silenciador.

L’acusat va col·locar el cadàver al maleter del vehicle i es va dirigir a la carretera N-230 en direcció a Lleida, fins a entrar per un camí rural ubicat a Algerri per abandonar el cos en una zona poblada d’arbres. Un agricultor de la zona va trobar el cadàver i va avisar els Mossos d’Esquadra. Quan va tornar a Aler, va ser detingut per la Guàrdia Civil.

La condemna, malgrat tot, encara no és ferma perquè encara pot presentar-se recurs davant del Tribunal Suprem.

tracking