SEGRE

EDUCACIÓ CONFLICTE

Mediadors per posar pau al col·legi de Montferrer

A petició de l’AMPA després de mesos de conflicte a l’escola || Arran de denúncies que han enfrontat el personal del centre

L’escola rural Rosa Campà de Montferrer i Castellbò.

L’escola rural Rosa Campà de Montferrer i Castellbò.C.SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mediadors del departament d’Ensenyament han començat a anar al col·legi Rosa Campà de Montferrer per provar de posar pau entre els professionals del centre, un conflicte enquistat des de fa mesos que ha comportat denúncies i s’ha estès fins a les famílies dels escolars. Les sessions es van iniciar dilluns passat i es repetiran cada mes fins al maig vinent. Així ho va confirmar la conselleria, encara que es va referir únicament a un “problema intern de planificació del projecte de l’escola”.

El conflicte en aquesta escola té el seu origen en una denúncia que va interposar part del professorat, i que va portar la conselleria a investigar suposades irregularitats en la gestió del centre. Part de les famílies ho van interpretar com un atac al model escolar del col·legi, basat en el projecte Escola 21, i es van mobilitzar en la seua defensa.

La investigació es va tancar amb un expedient per una infracció de caràcter lleu contra la directora. Ella, al seu torn, ha interposat aquest mateix mes una querella per presumpte assetjament laboral i coaccions contra el director dels serveis territorials d’Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, i dos inspectors del departament (com va publicar SEGRE del dia 8 passat).

Va ser l’associació de mares i pares (AMPA) del col·legi Rosa Campà la que va sol·licitar aquest procés de mediació, al constatar que la convivència en el centre no ha recobrat la normalitat. El claustre de professors del col·legi Rosa Campà de Montferrer està format per vuit docents, dels quals quatre estan actualment de baixa laboral.

tracking