SEGRE

MUNICIPIS FISCALITZACIÓ

Més de 30 municipis no presenten comptes, la qual cosa bloqueja fons fins que els retin

Entre els quals hi ha Balaguer, Alcarràs i el consell comarcal de la Noguera || Una trentena més de localitats les entreguen fora de termini a la Sindicatura de Comptes, segons dades de l’organisme

L’ajuntament de Balaguer, que no ha retut els comptes del 2016 davant de la Sindicatura de Comptes.

L’ajuntament de Balaguer, que no ha retut els comptes del 2016 davant de la Sindicatura de Comptes.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Més de trenta municipis de Lleida encara no han presentat els comptes del 2016 a la Sindicatura de Comptes o ho han fet de manera incompleta, la qual cosa bloqueja fons (subvencions o transferències) fins que els retin. El termini per tramitar-les va expirar el 15 d’octubre passat i, segons dades de l’organisme fiscalitzador de la Generalitat, trenta localitats, entre les quals es troben Balaguer, Cervera i Alcarràs, encara no els han retut, mentre que, pel que fa als consells, el de la Noguera encara no els ha entregat. La seua presidenta, Concepció Cañadell, va explicar que els passaran pel ple del pròxim dimecres dia 20 i que l’any passat els van aprovar aproximadament en les mateixes dates. Set municipis més i quatre consells comarcals els han tramitat de forma “incompleta”. A aquests cal sumar una altra trentena de localitats lleidatanes que sí que ho han fet, però en aquest cas fora de termini.

La llei de la Sindicatura de Comptes estableix que si els ens locals, sense causa justificada, incompleixen el deure de remetre els comptes, l’organisme ho ha de comunicar al departament competent en matèria d’administració local perquè s’adoptin mesures destinades a suspendre els ajuts a càrrec dels pressupostos de la Generalitat a què tingui dret l’ens en qüestió.

Els comptes de Cervera ja estan aprovats i la tramitació a la Sindicatura, llesta en els pròxims dies

En aquest sentit, l’alcalde d’Alcarràs, Miquel Serra, va explicar que els comptes generals de l’any passat es van sotmetre a aprovació en el ple de l’ajuntament del 29 de novembre passat i que dimarts els van remetre a la Sindicatura. Per la seua part, el primer edil de Cervera, Ramon Royes, va assegurar que “fa setmanes que es van aprovar en el ple” i que des de l’ajuntament estan acabant la tramitació, que hauria d’estar llesta “en els propers dies”.

El seu homòleg a Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, va apuntar que la previsió és aprovar els comptes en el primer ple del 2018 per “problemes administratius”.

A nivell de Catalunya, dos mesos després que acabés el termini per a la presentació dels comptes, els han remès el 84% dels consistoris. Així mateix, les quatre diputacions catalanes els van entregar abans del termini establert.

En comparació amb l’exercici anterior, el grau de presentació ha augmentat en general i tots els ens catalans milloren, a excepció de les mancomunitats i les entitats municipals descentralitzades, que empitjoren els seus resultats respecte de l’any passat.

tracking