SEGRE

CARRETERES CIRCULACIÓ

França tanca l'entrada d'Aran i el transport ho critica

Els camions hauran d’elegir entre tres rutes alternativa per Osca i Girona || El sector denuncia retards i pèrdues

L’indicador de la boca sud del túnel de Vielha informa del tall.

L’indicador de la boca sud del túnel de Vielha informa del tall.A.CORTÉS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern francès ha tancat al trànsit de camions de més de 8,5 metres de longitud l’N-125 al seu pas per la població gal·la de Sent Biat, la prolongació de l’N-230 a l’altre costat de la frontera, molt a prop de Les, al Baish Aran. Aquesta restricció obliga des d’aquest dijous els molts transportistes que la utilitzen a buscar rutes alternatives bé per Somport, Puigcerdà o Bielsa, cosa que ja ha generat nombroses protestes del sector ja que comportarà un retard de dos a tres hores en les rutes tant d’exportació de productes peribles, com és el cas de la fruita de temporada, com d’importació de cereal, per exemple, amb la consegüent pujada de preus que repercutirà en el consumidor, va explicar la secretària del sector dels transportistes a Lleida, Sílvia Llobet.

El trànsit estarà tallat fins al 14 de febrer, de manera que Llobet, com a portaveu del sector lleidatà, va exigir un acord entre l’administració espanyola i gal·la.

El tall es deu al risc de despreniment de roques de gran mida per les vibracions que provoquen els camions de gran tonatge al seu pas pel congost que coincideix amb l’RD-44 a la travessia d’aquesta població francesa.

Com a contrapartida, les autoritats araneses creuen que beneficiarà el territori ja que no hi haurà trànsit pesant durant els mesos que dura la temporada d’esquí.

tracking