SEGRE

AIGÜES ASSEMBLEA DE REGANTS

L’últim tram de l’Algerri-Balaguer regarà a partir de la pròxima primavera

L’assemblea aprova un pressupost de 2,2 milions d’euros, sense inversions

L’assemblea es va celebrar ahir a la seu dels regants a Algerri.

L’assemblea es va celebrar ahir a la seu dels regants a Algerri.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els agricultors de l’últim tram del canal Algerri-Balaguer podran regar ja a partir de la pròxima primavera, segons va explicar ahir el president dels regants, Carlos Gra, a l’assemblea celebrada a Algerri. “De fet, alguns ja tenen tota la instal·lació finalitzada per afrontar la nova campanya”, va dir Gra. L’últim tram del canal beneficiarà 792 hectàrees de cultius de la capital de la Noguera propietat de 236 regants. Les obres impliquen la construcció de més de 29 quilòmetres de canonades i la instal·lació de 237 preses de reg i 149 hidrants.

D’altra banda, l’assemblea va donar llum verda al pressupost per a l’any 2018, que ascendeix a 2,2 milions d’euros. No obstant, el president va apuntar que aquesta proposta no preveu l’amortització de les instal·lacions de regadiu, com en altres anys, que ascendeix a més d’un milió d’euros. A més, també va explicar que els comptes per al 2018 no inclouen una partida d’inversions. “Aquest any hem destinat capital per a obres, farem el mínim perquè venim d’un any en què hem tingut moltes reparacions i ha sigut difícil”, va dir Gra. El canal manté aquest any el preu de l’aigua en 0,042 euros el metre cúbic, així com la quota de 40 euros per hectàrea i any, un preu que es va actualitzar l’any 2015.

La junta va informar els regants dels avenços que s’han produït aquestes últimes setmanes quan s’han iniciat els assajos del camp fotovoltaic per bombar aigua a través dels panells solars. Concretament, la primera bomba del pla pilot que ha de permetre conèixer el seu rendiment i la capacitat que té el sistema per treballar durant tot el dia i reduir en uns 100.000 euros anuals el rebut elèctric de la comunitat. El pla pilot té un cost de 600.000 euros.

tracking