SEGRE

INSTITUCIONS SERVEIS

La comarca rep 530.000 euros per a ajudes domiciliàries

El consell gestionarà serveis a dependents a partir del gener

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell comarcal del Baix Cinca va ratificar en l’últim ple el conveni amb l’Institut Aragonès de Serveis Socials (IASS) perquè sigui l’ens comarcal el que es faci càrrec del servei d’ajuda a domicili a persones dependents a partir del pròxim 1 de gener. Per portar a terme la gestió, comptarà amb una partida de 530.000 euros.

Segons el president de la comarca, Evaristo Cabestañ, “aquest encàrrec es fa perquè el servei se segueixi prestant amb normalitat en previsió que el Govern d’Aragó pogués tenir algun problema per tirar endavant els pressupostos del 2018”, ateses les majories a les Corts. El programa inclou teleassistència domiciliària a dependents, assistència a menors i pobresa energètica.

Cabestañ va informar, a més a més, de la posada en marxa d’un taller d’ocupació denominat Cuida-le, que preveu la formació de deu alumnes per obtenir certificats d’atenció sociosanitària a persones a domicili i d’atenció a persones dependents en institucions socials. Aquest taller ampliarà la formació i capacitarà per treballar també en residències, centres de dia i altres institucions assistencials. Segons Cabestañ, “fan falta aquest tipus de professionals”.

El taller començarà a finals del pròxim mes de gener i durarà un any. Comptarà amb una aportació econòmica d’un total de 200.000 euros. La comarca ja ha firmat diferents convenis perquè els alumnes puguin fer pràctiques en centres públics i privats.

Partida de 150.000 € per comprar un camió d’escombrariesEl consell del Baix Cinca va aprovar també la modificació de les ordenances fiscals per a l’any que ve, el reglament comarcal d’administració electrònica i la concessió de subvencions a entitats i organismes. Entre els informes de Presidència, Cabestañ també va donar compte d’un nou camió per al servei de recollida d’escombraries per un import de gairebé 150.000 euros, amb la qual cosa es millorarà sensiblement el servei de neteja dels carrers a les poblacions del conjunt de la comarca.

tracking