SEGRE

INFRAESTRUCTURES AEROPORTS

Obres a Alguaire per rebre per primer cop fins a quatre vols simultanis aquest hivern

Avions de Neilson i de Quality Travel coincidiran els diumenges a partir del mes de febrer || L’aeroport inicia demà una campanya hivernal en la qual també volaran les companyies Arkia i Air Nostrum

Nova superfície asfaltada per a la maquinària de ‘handling’.

Nova superfície asfaltada per a la maquinària de ‘handling’.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els primers vols del turoperador britànic Neilson iniciaran demà la temporada d’hivern a Alguiare, mentre l’aeroport ultima obres per poder acollir fins a quatre vols comercials de forma simultània, una xifra inèdita des de la inauguració, el 2010. Això serà a partir del pròxim mes de febrer, quan avions de Neilson coincidiran els diumenges amb els del turoperador suec Quality Travel, que utilitzarà per primera vegada l’aeroport lleidatà.

Quatre avions de passatgers és el màxim que admet la plataforma d’estacionament al costat de la terminal d’Alguaire, per la qual cosa l’aeroport assolirà per primera vegada el límit de la capacitat quan coincideixin vols de Quality Travel (procedents de Malmö, Estocolm, Göteborg, Linköping, Jönköping i Växjö) i de Neilson (des dels aeroports londinencs de Gatwick i Stansted i els de Manchester i East Midlands).

Aeroports ha habilitat més espai per a viatgers en carpes i superfície asfaltada per a maquinària

Aeroports de Catalunya ha instal·lat una carpa addicional per dotar de més espai els viatgers d’aquests vols i passar de dos cintes de transport d’equipatge a quatre. Així mateix, part del mòdul prefabricat que actualment acull una cafeteria s’ha reformat per destinar part d’aquest espai a l’embarcament dels passatgers.

Amb aquests nous espais per als viatgers, també s’ha habilitat una nova superfície asfaltada en un extrem de la plataforma d’estacionament. La finalitat és distribuir la maquinària dels serveis d’assistència a terra (handling) als dos extrems de la plataforma, perquè puguin desplaçar-se fins als avions de forma àgil i circular sense creuar-se entre si i sense entorpir l’embarcament i el desembarcament dels passatgers.

Els vols del turoperador Neilsonr, que començaran aquesta setmana, es prolongaran fins a la primavera del 2018. Per la seua banda, Quality Travel organitzarà vols setmanals entre els mesos de febrer i març. Tots dos inicien la campanya amb un elevat nombre de reserves per a aquest hivern, superiors al 50 per cent en el cas de la firma sueca. S’hi sumaran els avions de la companyia israeliana Arkia i la línia regular d’Air Nostrum que opera tot l’any entre Lleida i Palma.

Nova superfície asfaltada per a la maquinària de ‘handling’.

Nova superfície asfaltada per a la maquinària de ‘handling’.MAGDALENA ALTISENT

tracking