SEGRE

TURISME BALANÇ

Hotels i segones residències del Pirineu ja s'omplen i el turisme rural assoleix el 80%

Tot a punt per penjar el cartell de complet als establiments de zones turístiques per Cap d’Any

Imatge de Boí Taüll, que des de dissabte fins ahir va rebre 3.500 esquiadors.

Imatge de Boí Taüll, que des de dissabte fins ahir va rebre 3.500 esquiadors.BOÍ TAÜLL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les segones residències del Pirineu estan plenes entre aquestes festes de Nadal i Reis i alguns hotels de les estacions d’esquí van penjar el cartell de complet per a aquestes dates fa un mes per les reserves. El director del Patronat de Turisme de la Diputació, Juli Alegre, va explicar ahir que els visitants que s’allotjaran en segones residències generaran un important volum de negoci als restaurants, comerços i establiments de les comarques de muntanya.

Pel que fa als hotels, el de Port Ainé està ple fins al 4 de gener i fonts de l’estació van explicar que moltes de les reserves s’efectuen d’un any per a un altre, a causa que molts clients volen assegurar-se la plaça per a aquests dies. També és el cas dels establiments del Pla de l’Ermita de Boí Taüll, que estan al 100 per cent d’ocupació fins al dia 4. A aquesta estació de l’Alta Ribagorça s’han atansat 3.450 esquiadors des de dissabte i la previsió és rebre’n uns 3.500 cada dia des de dijous fins a Reis. Els hotels propers a Tavascan també estan gairebé al complet, segons van informar des de l’estació.

Per la seua part, Baqueira, que rep el major nombre de visitants, compta amb el 100% de les instal·lacions obertes. Val a destacar que les condicions actuals de les pistes lleidatanes són les millors de l’última dècada, juntament amb les del Nadal del 2008.

Així mateix, els establiments de turisme rural ja es troben al 80 per cent i la major part de les cases de la demarcació fregaran el ple per Cap d’Any. Segons Alegre, a finals d’aquest mes gran part dels establiments turístics del Pirineu també arribaran al 100 per cent d’ocupació.

La major part dels clients d’hotels i dominis esquiables de Lleida començarà a arribar a partir d’avui. En aquest sentit, Alegre va apuntar que “la neu que s’espera durant els propers dies ajudarà a guanyar gruixos” i que s’esperen 100.000 turistes i fins a 250.000 pernoctacions fins a Reis. S’ha de recordar que les onze estacions d’esquí de Lleida preveuen vendre 250.000 forfets aquestes festes, un 10 per cent més que l’any passat.

Imatge de Boí Taüll, que des de dissabte fins ahir va rebre 3.500 esquiadors.

Imatge de Boí Taüll, que des de dissabte fins ahir va rebre 3.500 esquiadors.BOÍ TAÜLL

tracking