SEGRE

INFRAESTRUCTURES AEROPORTS

Alguaire reprèn a la fi l'activitat comercial després de 4 jornades sense vols per la boira

L’avió entre Lleida i Palma d’Air Nostrum va poder aterrar ahir després de desviar-los la setmana passada a Reus i el Prat || Neilson no ha inaugurat encara la temporada d’hivern a l’aeroport lleidatà

Viatgers del vol de Palma, ahir davant la terminal de l’aeroport d’Alguaire.

Viatgers del vol de Palma, ahir davant la terminal de l’aeroport d’Alguaire.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Alguaire va reprendre ahir l’activitat comercial després de quatre dies en què la boira ha obligat a desviar als aeroports de Reus i el Prat tots els vols previstos des del Regne Unit i Palma. L’avió de la línia regular d’Air Nostrum procedent de les illes Balears va poder aterrar ahir a primera hora de la tarda amb una mica més d’una vintena de passatgers, i les previsions meteorològiques apunten a una bona visibilitat en els propers dies.

El turoperador britànic Neilson, que encara no ha inaugurat la temporada d’hivern a l’aeroport lleidatà, té programats els propers vols per a dimarts.

La boira va obligar a desviar a Reus els primers quatre avions de Neilson el dia 21 passat, precisament quan havia d’iniciar la seua operativa d’hivern a Alguaire.

Per la seua part, Air Nostrum va haver d’aterrar a l’aeroport tarragoní i al Prat els dies 22 i 24. El quart dia de cancel·lacions va arribar dijous passat, quan la falta de visibilitat a primera hora del matí va portar Neilson a traslladar de nou les seues operacions a Reus. En total, s’han desviat una desena d’avions que transportaven centenars de passatgers.

La primera jornada de normalitat a l’aeroport lleidatà arriba poc després que la Generalitat confirmés que l’aerolínia israeliana Arkia havia suspès els vols des de Tel-Aviv previstos a Alguaire per a aquest hivern (vegeu SEGRE de dijous passat). D’altra banda, el turoperador Quality Travel haurà d’iniciar el dia 4 de febrer vols setmanals a Lleida procedents de diferents aeroports de Suècia, que es prolongaran fins al 25 de març. A aquests avions se sumaran vols a Maó organitzats per l’Imserso entre els dies 2 i 23 de març, segons figura ja al web oficial de l’aeroport.

Negocien portar més avions a l’estacionament de llarga durada Aeronpark, l’empresa titular de l’àrea d’estacionament de llarga durada per a avions a l’aeroport d’Alguaire, espera tancar acords en els propers mesos per acollir més aparells en aquesta superfície, després de l’arribada del primer la setmana passada (vegeu SEGRE de dijous passat).

tracking