SEGRE

PATRIMONI PROJECTES

Balaguer sol·licita ajuts a la UE per cobrir les restes del Castell Formós

Més de 100.000 € per fer aquesta estructura i una sala amb plafons per al públic

Excavacions d’estiu al Castell Formós de Balaguer.

Excavacions d’estiu al Castell Formós de Balaguer.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Balaguer ha sol·licitat una subvenció de més de 100.000 euros dels fons Leader de la Unió Europea per construir una coberta que protegeixi de la intempèrie les restes arqueològiques del Castell Formós. Segons l’alcalde, Jordi Ignasi Vidal, l’objectiu és evitar que es degradin ja que ara estan a cel obert.

D’altra banda, també es contempla la rehabilitació d’un espai subterrani, denominat la “sala de la volta”, en el qual es preveu col·locar plafons explicatius i no es descarta la idea de la projecció d’audiovisuals perquè els visitants puguin conèixer la història de la fortalesa medieval. A més, els camins que ara utilitzen els arqueòlegs a les campanyes de treball dels estius s’obriran al públic perquè puguin contemplar el jaciment tan a prop com sigui possible, va indicar l’alcalde.

Vidal va assenyalar que l’any passat ja es van sol·licitar ajuts amb aquesta finalitat, encara que les subvencions d’aquest fons es van destinar a projectes més prioritaris. “No obstant, aquest any confiem a poder comptar amb aquests diners per poder posar en marxa aquesta iniciativa”, va afegir l’alcalde.

El Museu de la Noguera ja ha dut a terme diverses campanyes estivals per explorar la zona del castell i poder-ne recuperar diverses àrees. L’última va tenir lloc l’any passat per explorar l’àrea on es creu que es trobaven els jardins de la fortalesa.

Les tasques es van poder reprendre gràcies a una subvenció de la conselleria de Cultura de 15.000 euros. Aquesta intervenció perseguia poder disposar d’un espai més ampli que l’actual per acollir diferents actes, sobretot de caràcter cultural, ja que el castell és escenari de nombroses activitats.

tracking