SEGRE

EMERGÈNCIES INSTAL·LACIONS

El parc de Bombers de Torà recupera la llum dos mesos després

Endesa va tallar el subministrament a l’octubre i ara els han col·locat un comptador provisional || Utilitzaven un generador, però no tenien aigua calenta ni calefacció

Imatge de fa uns dies del parc de bombers de Torà, ja amb subministrament elèctric.

Imatge de fa uns dies del parc de bombers de Torà, ja amb subministrament elèctric.BOMBERS VOLUNTARIS DE TORÀ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El parc de Bombers Voluntaris de Torà ha tornat a veure la llum dos mesos després que Endesa els tallés el subministrament d’electricitat per no tenir regularitzada la contractació del servei. Ha estat gràcies a la instal·lació per part de la companyia i després de les gestions fetes per la Generalitat d’un comptador d’obres que ha permès tornar a donar d’alta el servei, tot i que de forma provisional. “És una solució ràpida per sortir del pas mentre s’arregla la documentació definitiva”, va explicar a aquest diari Agustí Coscollola, responsable del parc. Malgrat la situació que han viscut aquests dos mesos, els bombers voluntaris d’aquesta localitat de la Segarra no han deixat d’anar als avisos d’emergències. En aquest temps han treballat amb un generador que posaven en marxa en moments puntuals. “Això ens ha provocat no poder tenir mai al cent per cent les bateries o les llanternes”, va apuntar Coscollola. A més, tampoc comptaven amb calefacció ni amb aigua calenta a les instal·lacions i el temps de resposta als avisos es demorava perquè abans de sortir havien d’obrir la porta de forma manual, treure el totterreny amb el generador, connectar-lo per poder tenir llum i així poder obrir les portes automàticament o bé obrir totes les portes manualment, amb el temps que això requereix.

El problema amb el servei elèctric es remunta al mes d’abril passat, quan responsables d’Endesa van retirar el comptador provisional per les obres del nou parc de Bombers, que es va inaugurar el 2010. La companyia va mantenir excepcionalment la connexió a l’espera que la direcció general d’Emergències (DGPEIS) tramités la documentació per aconseguir un comptador definitiu. Des d’Endesa van explicar en el seu dia que es va tallar el servei per seguretat i perquè la connexió no està normalitzada, una cosa que es fa en aquest tipus de casos.

tracking