SEGRE

TURISME

La campanya turística de Nadal deixa a Lleida més de 40 milions

Més de 100.000 visitants i 238.000 forfets venuts que superen la temporada anterior

La campanya turística de Nadal deixa a Lleida més de 40 milions

La campanya turística de Nadal deixa a Lleida més de 40 milionsBaqueira

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El turisme durant les festes nadalenques ha deixat a Lleida entre 40 i 45 milions d’euros, segons les primeres estimacions del Patronato de Turisme de Lleida. Més de cent mil persones han visitat el Pirineu entre el 26 de desembre i aquest diumenge i les estacions han venut 238.000 forfets, unes xifres que superen en un 7% l’afluència de visitants de la campanya nadalenca 2016-2017, i en un 8% les vendes de les pistes lleidatanes.

L’ocupació d’establiments turístics del Pirineu va fregar el ple entre el 29 de desembre i el 2 de gener, i es va situar en una mitjana del 75% en el conjunt de les festes nadalenques. A l'Aran va ser més gran i va assolir el 90% durant la primera setmana, per situar-se després en un 75%. S’hi afegeixen els visitants que van omplir les segones residències i es van allotjar en habitatges de familiars i amics.

El final de la campanya turística nadalenca ha coincidit amb importants nevades, que obliguen a utilitzar cadenes en la Bonaigua, el Port del Cantó, l’accés al Pla de Beret i unes altres tres carreteres del Pallars Sobirà i l’Alta Ribagorça, i que han deixat entre 12 i 36 centímetres de neu nova sobre les pistes d’esquí del Pirineu lleidatà.

tracking