SEGRE

ESNOTICIA

Les fortes nevades provoquen el caos i atrapen milers de persones a la Península

L’oposició en bloc exigeix responsabilitats al Govern estatal per la falta de previsió i la inacció

Fotografia facilitada per un conductor retingut a l’AP-6, a l’altura del km 75, en sentit Madrid, dissabte.

Fotografia facilitada per un conductor retingut a l’AP-6, a l’altura del km 75, en sentit Madrid, dissabte.FOTOGRAFÍA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El fort temporal de vent i neu que va assolar ahir bona part de la Península va provocar el col·lapse circulatori i caos a nombroses artèries viàries de l’Estat. Milers de persones van haver de passar la nit als seus vehicles, esperant a ser rescatats en diversos llocs de l’Estat, com a les províncies de Segòvia (AP-6), Guipúscoa (A-1) i la Rioja (AP-68).

La situació més difícil es va viure a Castella i Lleó. Milers de viatgers van estar atrapats a l’AP-6, on una mica més de 240 efectius de la Unitat Militar d’Emergències (UME), al costat d’agents de la Guàrdia Civil, van treballar “a preu fet” per desbloquejar la via i rescatar els més de 3.000 vehicles retinguts a la província de Segòvia, segons les dades proporcionades pel director de la DGT, Gregorio Serrano.

El director de la DGT va culpar els conductors de falta de previsió al quedar-se atrapats

Moltes de les persones atrapades en aquesta autopista de pagament es van queixar de la falta d’organització per part dels serveis d’emergències i es desesperaven al veure que no hi passaven les màquines llevaneu

La situació a l’AP-6 va ser titllada de “dramàtica” pel ministre de Foment, Iñigo de la Serna, que va indicar que compareixerà al Congrés dels Diputats per informar sobre l’ocorregut i que obrirà un expedient informatiu a la concessionària de l’autopista.

En roda de premsa, el director de la DGT va responsabilitzar els conductors que es van quedar atrapats a l’AP-6 per falta de previsió.

Paral·lelament, PSOE, Podem i Ciutadans van exigir responsabilitats a l’Executiu per la presumpta inacció davant d’una nevada intensa que va atrapar milers de persones a l’autopista, sense màquines llevaneu ni accés a menjar, aigua i higiene. i que estava prevista amb claredat des de divendres passat.

Ahir a la nit, tots els accessos a l’AP-6 es van tornar a tancar i es va restringir l’accés de tots els vehicles també a l’AP-61 i a l’AP-51, a Àvila i Segòvia, pels problemes que estan causant les inclemències meteorològiques.

Mentrestant, prop de 1.400 persones van passar la nit al poliesportiu, l’alberg i el frontó d’Alsasua pel tall de l’A-1 a Guipúscoa, segons la Guàrdia Civil. També hi va haver problemes a l’AP-68, al bloquejar-se durant la nit, a l’altura d’Haro, a la Rioja.

tracking