SEGRE

MUNICIPIS PARTICIPACIÓ CIUTADANA

Els veïns de Maldà decideixen tota la inversió del municipi el 2018

En una assemblea per elegir les actuacions que es portaran a terme || L’equip de govern estudiarà les propostes i les presentarà en una reunió dimarts vinent

L’assemblea ciudana de dimarts a Maldà, en la qual van participar una vintena de veïns.

L’assemblea ciudana de dimarts a Maldà, en la qual van participar una vintena de veïns.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Maldà va celebrar dimarts a la nit una primera assemblea ciutadana per debatre el pressupost del consistori per al 2018. L’alcalde, Sebastià Mata, acompanyat de la resta d’edils, va convidar els veïns a fer les seues propostes per triar conjuntament les actuacions que es duran a terme a la localitat aquest any.

Una vintena de veïns es van reunir al local cultural, on van suggerir idees i projectes a incloure en el capítol d’inversions, que comptarà amb una partida d’uns 359.000 euros (el pressupost provisional ascendeix a 933.000 euros). L’equip de govern de la localitat va recollir les propostes després de fer un primer debat i durant una setmana “les estudiarem i analitzarem per detallar-les dimarts vinent”, van dir ahir. Llavors confeccionaran una llista i els habitants hauran d’ordenar les propostes segons la seua prioritat, que és que la seguirà el consistori per executar-les.

Mata va posar en relleu la confecció dels pressupostos participatius per poder donar veu als veïns i conèixer les seues necessitats i va explicar que “en la majoria d’ocasions són petites obres que milloren el dia a dia dels veïns”.

Entre les idees dels veïns es troba instal·lar servei d’aigua al cementiri, dur a terme obres de manteniment en camins rurals, millorar els problemes de clavegueram a la part baixa del poble i convertir els antics equipaments mèdics en local per a les entitats, entre altres iniciatives.

Malgrat que els veïns decidiran bona part de les inversions, l’alcalde va explicar que algunes ja estan programades perquè compten amb els ajuts necessaris per portar-les a terme, com per exemple la renovació de part de l’enllumenat públic per bombetes led, que compta amb una subvenció de la Diputació, o la construcció d’una estació potabilitzadora d’aigua, que finançaran amb ajuts procedents de l’Agència Catalana de l’Aigua. Mata va apuntar que aquesta “és una actuació necessària i urgent perquè des de fa anys patim excés de nitrats a l’aigua”.

L’alcalde va destacar que “durant l’any anem recollint les peticions i les queixes i treballem o busquem subvencions sempre tenint en compte les seues opinions”.

tracking