SEGRE

ENSENYAMENT NOU CURS

L'esquí obligatori arriba ja a tots els col·legis públics del Pirineu de Lleida

El programa Esport Blanc Escolar, que inclou l’esquí com a assignatura obligatòria, iniciat el 2013 com a prova pilot, ha aconseguit arribar aquest curs a totes les escoles públiques de les comarques del Pirineu de Lleida amb un total de 909 alumnes. La Generalitat vol que el 2020 estigui implantat també a tots els centres concertats.

Presentació del programa Esport Blanc Escolar ahir al consell de l’Alta Ribagorça.

Presentació del programa Esport Blanc Escolar ahir al consell de l’Alta Ribagorça.E. FARNELL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’esquí com a assignatura curricular per als alumnes de tercer i quart de Primària (8-10 anys) ja està implantat a tots els col·legis públics de les comarques del Pirineu de Lleida. Es tracta de vint centres educatius, tretze col·legis i set escoles de zones rurals (ZER) que agrupen diversos col·legis i beneficien 909 alumnes. Aquest cinquè any d’implantació del projecte Esport Blanc Escolar, s’hi han incorporat el col·legi CEIP Sant Jordi d’Oliana, la ZER de l’Alta Ribagorça i la ZER del Pallars Jussà, amb la qual cosa dóna cobertura al 100% dels centres públics.

SESSIONS El programa consta de vuit sessions del gener al març amb pràctiques d’alpí, nòrdic i snowboard

El programa compta amb un pressupost de 465.000 euros per a tot Catalunya i beneficia 2.056 alumnes de cinquanta-un centres educatius de les nou comarques de muntanya. L’Esport Blanc Escolar s’inclou a l’horari lectiu i està integrat a l’àrea d’educació física. Com a novetat en aquesta edició, els alumnes hauran d’elaborar un diari individual de les vuit sessions d’esquí en el qual explicaran el seu aprenentatge i quins han estat les seues sensacions, i que es convertirà en una eina per avaluar i analitzar per als docents i els tècnics.

DADES

  • 2.050 ALUMNES. Són els alumnes de tercer i quart de Primària que enguany participaran en el programa, de 51 col·legis de 9  comarques de muntanya. 
  • 465.000 EUROS. És la quantitat que la Generalitat destina aquest curs 2017-2018 per finançar el projecte, uns 147.000 euros més que l’edició anterior.

OBJECTIUS

  • Promoció. L’objectiu del programa és impulsar la iniciació i el coneixement en els esports d’hivern en la població infantil, posant un especial èmfasi en les comarques de muntanya, i donar a conèixer el territori. 
  • Competidors. Aquesta iniciativa ha d’ajudar a tenir un planter d’esquiadors que en un futur podran competir i ser un referent en el camp esportiu tenint present la candidatura del Pirineu en els Jocs Olímpics.

Per la seua banda, el representant territorial d’Esports a Lleida, Joan Segura, va explicar que es tracta d’un programa multidisciplinari (tres classes d’esquí nòrdic, tres d’esquí alpí i dos de snowboard). Pel que fa a la coordinació, correspon a un tècnic de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern i un responsable de cada Consell Esportiu. Aquest any, a més, s’ha incorporat una jornada final durant la qual els participants podran compartir experiències. Aquesta trobada ludicocompetitiva va destinada a tot l’alumnat de Primària que finalitza la seua participació en el programa. Quant a les escoles concertades, s’espera que l’any que ve se n’hi incorporin dos de Lleida i el curs escolar 2019-20 ja en formin part la resta.

Els participants pagaran 20 euros per les 9 sessions Com a novetat en aquesta edició, tots els participants en el programa Esport Blanc Escolar pagaran 20 euros per les nou sessions que es portaran a terme. Un preu que inclou el material d’esquí, el transport i els forfets. El cost real per alumnes se situa en 176 euros. El programa l’impulsa la secretaria general de l’Esport i el departament d’Ensenyament, i compta amb la col·laboració de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, els Consells Esportius, les estacions d’esquí, els consells comarcals, el Conselh Generau d’Aran i la Diputació de Lleida.

Conveni amb la Diputació per pagar el transport  Els impulsors del programa han firmat un conveni amb la Diputació per finançar el transport dels alumnes fins a les estacions d’esquí. En aquest sentit, el 2017 es van pagar 30.000 euros, aquest 2018 n’hi ha 35.000 de previstos i 40.000 euros de cara a l’any 2019, segons va explicar Gerard Sabarich, vicepresident de l’ens provincial. En aquest sentit, Joan Ubach, alcalde de Tremp i representant dels consells esportius, va reclamar més agilitat administrativa per al finançament del programa i atendre els proveïdors amb més rapidesa.

Presentació del programa Esport Blanc Escolar ahir al consell de l’Alta Ribagorça.

Presentació del programa Esport Blanc Escolar ahir al consell de l’Alta Ribagorça.E. FARNELL

tracking