SEGRE

EMPRESES MOBILITZACIÓ

El sector hoteler exigeix una solució al conflicte amb la plantilla de les pistes

Adverteix de l’“aturada” que suposa la vaga a la comarca i que comportarà pèrdues

L’estació de Port Ainé va rebre ahir més de 2.000 esquiadors.

L’estació de Port Ainé va rebre ahir més de 2.000 esquiadors.PORT AINÉ

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El sector hoteler del Sobirà exigeix una solució per als treballadors de les pistes d’esquí que ahir van anunciar una nova convocatòria de vaga, la tercera en tres anys, per als pròxims sis caps de setmana fins al 24 de febrer, per reclamar millores laborals i salarials. El comitè d’empresa de les estacions d’Espot i Port Ainé va rectificar ahir i va dir que la vaga no només estava convocada per als dissabtes, tal com van dir divendres, sinó que també serà els diumenges (tres hores d’aturada).

El president de la federació d’Hostaleria de Lleida, Josep Castellarnau, va assenyalar que l’aturada anunciada pels treballadors pot comportar pèrdues importants per al territori, sobretot “perquè tota la feina de promoció que estem duent a terme de turisme familiar, de qualitat i de fidelització es pot perdre”. Fins i tot va apuntar que alguns establiments ja van comunicar ahir la intenció de tancar si la vaga segueix endavant. “Una situació que no ens podem permetre i s’ha repetit durant els tres últims anys.”

Va apuntar que es tracta d’una situació molt complicada, quan s’anuncia una parada de tres hores diàries que provocarà que molts esquiadors optin per no pujar o fins i tot cancel·lar les reserves. Va assenyalar que els més perjudicats són els treballadors dels complexos d’esquí, encara que “altres sectors ens hi veiem implicats i és necessària una solució definitiva”. El comitè d’empresa confia que Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), titular de les pistes, s’avingui a negociar les demandes i s’arribi a un acord. Fonts de FGC van assenyalar que l’empresa queda a l’espera de la convocatòria de Treball i que seguirà amb la dinàmica de negociació, vetllant per les condicions laborals dels treballadors en el marc legal d’empresa pública que és.

tracking