SEGRE

EQUIPAMENTS ENSENYAMENT

Onze empreses opten a construir la nova escola d’Almenar

Vilagrassa tindrà llest el projecte de la seua d’aquí a sis mesos per gairebé 108.000 euros || Pares de Bellvís habiliten un nou sorral al pati de la guarderia

Alguns dels pares voluntaris de Bellvís que ahir van treballar per habilitar el pati de la guarderia.

Alguns dels pares voluntaris de Bellvís que ahir van treballar per habilitar el pati de la guarderia.J. GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Onze empreses opten a construir la nova escola d’Almenar, una obra que va sortir a concurs a finals de l’any passat després d’anys de reivindicacions del municipi. L’elevat pressupost de la licitació, de 3,3 milions d’euros, ha afavorit un elevat nombre d’ofertes que opten a adjudicar-se aquest contracte. El nou centre haurà d’estar llest per a l’inici del curs el 2019 i substituirà el col·legi actual, un edifici amb esquerdes, deteriorat i massa petit, la qual cosa obliga a impartir classes en espais com el gimnàs. L’empresa pública de la Generalitat Infraestructures.cat ha acceptat fins ara les ofertes tècniques de les constructores Acsa, Benito Arnó, Codeco, Copisa, CRC, Ferrovial, Romero Polo, MyJ Gruas, Romà Infraestructures i Construcciones Pérez Villora. Així mateix, ha detectat defectes en la documentació que ha aportat un licitador, Construccions Deco, i l’ha instat a reparar-los. La propera setmana s’obriran les ofertes econòmiques de cadascuna d’aquestes empreses i es decidirà l’adjudicatària. D’altra banda, continua en curs el procés per adjudicar les obres de l’institut de secundària de Torrefarrera, amb un pressupost de 6,49 milions, per dotar-lo d’un edifici definitiu que substitueixi als mòduls prefabricats actuals.

En un altre ordre, Infraestructures.cat ha licitat també la redacció del projecte per al futur col·legi de quatre unitats Ramon Perelló de Vilagrassa. El pressupost en aquest cas és de 107.775 euros i l’adjudicatari haurà de completar-lo en un termini de sis mesos. La Generalitat ja té els terrenys per al nou centre, que substituirà el construït durant la postguerra, petit i amb problemes estructurals.

D’altra banda, els pares dels nens de la guarderia municipal de Bellvís han decidit ser ells mateixos els encarregats de millorar el pati del centre en col·laboració amb el col·legi i l’Ampa. Ahir, una vintena de pares i mares d’alumnes es van reunir al centre per instal·lar-hi dos sorrals. Ells es van encarregar de la mà d’obra, mentre que l’ajuntament de Bellvís va assumir el cost de la sorra. “Ara continuarem dissenyant el projecte per dotar el pati de més jocs”, va destacar la presidenta de l’Ampa, Mireia Niubó.

Alguns dels pares voluntaris de Bellvís que ahir van treballar per habilitar el pati de la guarderia.

Alguns dels pares voluntaris de Bellvís que ahir van treballar per habilitar el pati de la guarderia.J. GÓMEZ

tracking