SEGRE

PROMOCIÓ MUSEU

Les Borges obre un centre del Memorial Democràtic

Reñé, Mir i Villas ahir a la inauguració del centre.

Reñé, Mir i Villas ahir a la inauguració del centre.M. REBULL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les Borges Blanques va inaugurar ahir el Centre d’Interpretació del Memorial Democràtic de la Guerra Civil, a l’antic molí de Cal Gineret, que s’ha museïtzat i on s’ha incorporat un equipament audiovisual permanent per viure una experiència immersiva utilitzant noves tecnologies.

El resultat és una projecció que ha elaborat l’empresa Inside utilitzant les tecnologies mapping, blending i warping, que segons va explicar durant la inauguració el propietari de la firma, Juan Rodríguez, “consisteixen en un vídeo de vuit minuts i mig que recrea la història en primera persona d’una parella que vivia a les Borges l’any 1938. Aquest punt de vista íntim hauria de produir l’efecte d’immersió que busquem”.

El Molí de Cal Gineret havia estat un dels refugis dels quals disposava la població per amagar-se dels bombardejos durant la Guerra Civil i en el qual cabien aproximadament unes cent persones. El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, va presidir l’acte i també va inaugurar el mirador del Castell Alt, construït sobre la vall de la Femosa. D’aquesta manera, el municipi incorpora dos nous punts d’atracció turística al centre històric coincidint amb els dies previs a la fira.

tracking