SEGRE

CULTURA PATRIMONI ARTÍSTIC

Linyola afronta les obres per restaurar l'església local

Comencen els treballs de conservació del pòrtic del temple

Els treballs se centren en la conservació del pòrtic.

Els treballs se centren en la conservació del pòrtic.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La restauració de l’església de Santa Maria de Linyola, construïda entre els segles XIV i XV, és un dels reptes que el consistori local afrontarà aquest any. Un primer pas són les obres de conservació del pòrtic del temple, treballs que ja s’han iniciat i permetran frenar el deteriorament dels elements escultòrics, d’estil manierista (finals del segle XVI), dos dels quals estan molt desgastats. Després d’una visita personal del Centre de Recuperació de Béns i Immobles de la Generalitat es va acordar una intervenció urgent per a finals d’any, que es van retardar per la meteorologia. El departament de Cultura i l’IEI també subvencionaran aquest projecte, amb uns costos de 20.000 euros.

Segons l’alcalde, Àlex Mases, està previst que l’actuació estigui a punt a començaments de la primavera. La millora del temple, amb tot, no acaba aquí, ja que el consistori ja ha encarregat la redacció dels projectes que permetin restaurar el sostre del temple així com recuperar i documentar una cripta oculta que es calcula que està ubicada sota l’altar central. Així mateix, el consistori reprendrà després de diversos anys els treballs per catalogar el temple com a Bé d’Interès Cultural juntament amb altres elements arquitectònics. Segons el primer edil, l’objectiu és posar en relleu el valor de l’església, que és l’element principal del patrimoni de Linyola.

Descobrir els millors paisatges de Lleida des del campanar L’església també es planteja com un element de promoció turística. Per aquesta raó, el consistori col·locarà diversos cartells i elements identificadors del paisatge al campanar, que compta amb una vista de 360 graus sobre el pla de Lleida i cap al Pirineu. D’aquesta manera, els visitants podran descobrir com canvia el paisatge de secà a regadiu amb el pas del Canal d’Urgell o la seua geologia. El municipi planteja col·locar senyalització en els punts d’interès del municipi amb ajuts de la Diputació.

tracking