SEGRE

TRIBUNALS XARXES SOCIALS

Nega davant del jutge de Tremp que incités a l'odi amb tuits de l'1-O

El professor Manel Riu va a declarar i un centenar de persones li donen suport

Els manifestants van acompanyar Riu amb pancartes al jutjat de Tremp, on va prestar declaració.

Els manifestants van acompanyar Riu amb pancartes al jutjat de Tremp, on va prestar declaració.JORDI URIACH

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Manel Riu, professor i veí de Tremp acusat d’“incitació a l’odi” i “revelació de secrets” arran de publicacions a les xarxes socials crítiques amb l’actuació de la Guàrdia Civil en la jornada del referèndum de l’1-O, va anar ahir a prestar declaració al jutjat de la capital del Pallars Jussà acompanyat de més d’un centenar de persones que es van manifestar per expressar-li el seu suport. Els manifestants portaven pancartes en les quals es llegia “el vostre foc s’apaga amb el nostre Riu” i “no mos fareu callar” i “Manel, mai caminaràs sol”. Entre ells es trobava l’alcalde de Tremp, Joan Ubach, i també representants de PDeCAT, ERC i la CUP.

Al concloure la declaració, Riu va explicar que ha reconegut ser l’autor de les publicacions objecte de la investigació, però va negar qualsevol delicte i va posar en context davant de la jutgessa diferents escrits difosos a través de Facebook i Twitter amb crítiques al Govern espanyol i la Guàrdia Civil. L’advocat de Riu va avançar que demanarà l’arxivament de la causa i aquest va expressar la seua confiança que el procés judicial no segueixi endavant. Va valorar que aquest tipus de denúncies pretenen infondre por i impedir que la gent s’expressi amb llibertat, i va recordar les causes contra professors de la Seu i contra dos veïns de Lleida, una de les quals ja ha estat arxivada. Val a recordar que l’informe elaborat per la Guàrdia Civil conté més d’un centenar de publicacions.

Citar ‘Els Segadors’ o un retuit figuren a l’informe de la Guàrdia Civil L’informe de la Guàrdia Civil inclou desenes de publicacions de Manel Riu a Facebook i Twitter en les quals aprecia presumptes indicis de delicte. Entre aquestes es troba una en què cita l’himne oficial d’Els Segadors i una altra en què comparteix una publicació de l’humorista Toni Soler.  Una altra de les publicacions suposadament delictives incloses a l’informe diu: “Jo no crec ni en Déu, ni en l’ànima, ni en la vida eterna, ni en el cel, ni en l’infern... Bé, en l’infern sí que hi crec: l’infern és Espanya”; mentre que en una altra apunta que la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría “serà baixeta, sí; però la paia pixa dreta”. Riu va mostrar la seua perplexitat a finals de l’any passat, quan va rebre l’informe de la Guàrdia Civil de més de cent pàgines on els seus comentaris apareixen reproduïts i traduïts al castellà.

tracking