SEGRE

SEGURETAT ANDORRA

Càmeres també a la Farga de Moles

Interior les instal·la en tot el punt fronterer, que no té aquest sistema de seguretat || La Policia Nacional sol·licita ara la col·locació de lectors de matrícules

La remodelació inclou renovar les casetes del control.

La remodelació inclou renovar les casetes del control.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri d’Interior porta a terme aquests dies obres de millora a la frontera d’Espanya amb Andorra a l’Alt Urgell. Del projecte en destaca la instal·lació d’un sistema de videovigilància de tot el punt fronterer, que actualment no compta amb aquest sistema de seguretat, i que estarà a punt durant les properes setmanes. Aquesta tecnologia servirà per incrementar la seguretat dels agents de la Policia Nacional que treballen a la Farga de Moles però també per poder registrar els nivells de trànsit i incidències que puguin succeir.

La duana de la Farga se suma així als més de 2.000 sistemes de videovigilància que hi ha a Lleida. Fonts pròximes al punt fronterer han explicat que la Policia Nacional ha sol·licitat també la instal·lació de sistemes de lectura de matrícules per controlar el pas diari de vehicles, un punt que ha de ser autoritzat pel mateix ministeri d’Interior. En cas que s’instal·lessin, els lectors podrien arribar a servir per interceptar vehicles que són buscats pels cossos de seguretat.

Està prevista la substitució del sistema d’il·luminació dels semàfors que regulen la circulació

La remodelació del punt fronterer inclou també la renovació de les casetes situades a la carretera i que utilitzen els agents per al control directe dels vehicles. Hi ha tres casetes i aquestes últimes setmanes ja ha estat reformada una d’aquestes. Les altres han d’estar a punt en els pròxims tres mesos. Aquesta fase dels treballs es porta a terme de forma coordinada amb el Govern andorrà, perquè l’estètica sigui el més similar als filtres o casetes del Cos de Policia d’Andorra. La reforma inclou la instal·lació de sistemes nous de calefacció i d’aire condicionat. Així mateix, està prevista la substitució del sistema d’il·luminació dels semàfors que regulen la circulació en aquest punt per llums de led.

Queda pendent encara un projecte més gran de reforma que consisteix en la construcció, per part del govern d’Andorra, d’un cinquè carril a la frontera del riu Runer que es destinarà al trànsit de vehicles pesants per millorar la circulació entre els dos països i reduir les retencions a la frontera. A més, falta per construir també el nou edifici que centralitzi els serveis de la Policia Nacional en el punt fronterer de la Farga de Moles i que substitueixi el mòdul prefabricat actual.

tracking