SEGRE

ESQUÍ BALANÇ

Més de 3.500 esquiadors a Espot i Port Ainé després d'acabar la vaga

Les estacions recuperen la normalitat encara que els establiments del Sobirà acusen la pèrdua de reserves || El temporal s'allunya i deixa les pistes amb més neu

Més de 1.600 persones van esquiar ahir a les pistes de Port Ainé després de desconvocar-se la vaga.

Més de 1.600 persones van esquiar ahir a les pistes de Port Ainé després de desconvocar-se la vaga.B.B.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les pistes de Port Ainé i Espot van recuperar ahir la normalitat després de quedar desconvocada la vaga dels treballadors aquest divendres (vegeu SEGRE d'ahir). Un total de 3.512 persones van esquiar als complexos del Sobirà (1.890 a Espot i 1.622 a Port Ainé), una molt bona afluència, segons la direcció. El cap de setmana passat l'aturada va reduir a 280 els clients a Port Ainé, on va ser secundada gairebé al 100%, encara que a Espot amb prou feines va tenir incidència i va acollir els aficionats afectats per la vaga que van ser redirigits allà. Segons l'estació, es van perdre entre 1.500 i 1.700 clients a les instal·lacions de Rialp (vegeu SEGRE del dia 21).

Les pistes pallareses van acollir ahir diversos campionats, proves i cursets. Pel que fa a l'hotel de les pistes, es troba a un 45 per cent d'ocupació, “encara que hauria arribat al 70 per cent si s'hagués pogut informar de la desconvocatòria de vaga amb més temps, ja que no hi ha hagut ni un dia per donar a conèixer la nova situació”, van explicar les mateixes fonts. Els efectes al sector hoteler han estat greus ja que la previsió d'un nou cap de setmana de vaga als establiments del Pallars Sobirà ha comportat una cancel·lació de reserves de fins a un 80 per cent.

D'altra banda, durant el dia d'ahir l'estació de Boí va acollir la segona edició de la Boí Taüll Family Challenge, una gimcana on diverses famílies de tot Catalunya es van reunir per participar en diferents proves. La construcció d'un iglú, dianes humanes, vòlei gegant o castells amb caixes van ser-ne algunes.

Cotxes atrapats a la neu en pistes forestalsEls agents rurals van ajudar ahir tres vehicles atrapats per la neu a les pistes forestals mentre feien un seguiment del trencalòs. No obstant, la circulació va quedar restablerta a les carreteres principals del Pirineu després del temporal del divendres que va deixar entre 30 i 40 centímetres i que va arribar a blanquejar el paisatge de diverses poblacions de la Segarra (vegeu SEGRE d'ahir).

Més de 1.600 persones van esquiar ahir a les pistes de Port Ainé després de desconvocar-se la vaga.

Més de 1.600 persones van esquiar ahir a les pistes de Port Ainé després de desconvocar-se la vaga.B.B.

tracking